Alaska Highway roadtrip

De Alaska Highway, roadtrip richting het noorden

aug 7, 2017 | Canada

De Alaska Highway roadtrip is zo’n beetje de mooiste rit die je kan maken in het verre noorden van Canada. De uitgestrekte toendra’s, torenhoge bergpieken en het vele wildlife maken deze roadtrip tot een echte bucketlist ervaring.

 6 Mooie stops langs de Alaska Highway in Canada

1.Kiskatinaw Provincial Park

Kiskatinaw Provincial Park is klein park in het noordelijke deel van British Columbia, een klein halfuurtje ten noorden van Dawson Creek. Het park loopt langs de oever van de rivier de Kiskatinaw. Over de rivier ligt een houten, gebogen schraagbrug. Als je in dit parkje stopt, maak dan absoluut een wandeling over deze brug en sta eens stil bij de unieke geschiedenis van de Alaska Highway.

2.Fort Nelson Heritage Museum

Het Fort Nelson Heritage Museum ligt net ten westen van de historische Mile 300 langs de Alaska Highway. Het museum is gevestigd in Fort Nelson, BC. Hier vind je unieke antieke auto’s en aanverwante spullen, zoals oude nummerplaten en andere artefacten. Een groot deel van de collectie is gedoneerd door lokale bewoners en passanten over de Alaska Highway.

3.Summit Lake

De campground in Stone Mountain Provincial Park is een perfecte plek om de zonsopkomst bij Summit Lake te bewonderen.

Daarnaast is dit provinciale park een perfecte locatie om te gaan wandelen. Het park heeft talloze wandelpaden en natuurlijk is Summit Lake ook prachtig om te gaan kanoën of kajakken.

4.Toad River Lodge

Vlak aan de Alaska Highway ligt de Toad River Lodge, een kleine campground waar je ook zeer goed onderhouden chaletjes kunt huren. Achter het hoofdgebouw ligt een meer en er zijn veel wandelroutes.

Neem de Nonda Creek route voor een prachtig 360 graden uitkijkpunt over de omliggende bergen. Bezoek hier ook de mooie Centennial Falls.

5.Muncho Lake Provincial Park

De Northern Rockies Lodge bij Muncho Lake in Noordelijk British Columbia is een prima plek om te eten en/of te overnachten. De lodge is gunstig gelegen tussen de Liard Hot Springs en de Toad River met een gemakkelijke toegang tot de enorme regio Muskwa Kechika. De faciliteiten omvatten een hotel, motel, gezellige hutten, lakeshore chalets, een campground voor RV’s, een sauna en een tankstation.

6.Liard Hot Springs Provincial Park

De warmwaterbronnen van Liard Hot Springs in het noorden van British Columbia bieden een heerlijke gelegenheid om na een lange reis even lekker te ontspannen. Het park ligt direct aan de doorgaande weg en is beschikt over alle basic faciliteiten.

Maak hier ook een wandelingetje over een boardwalk, van waar je een mooi uitzicht hebt over de hete bronnen in hun natuurlijke omgeving.