Banff National Park

Banff National Park, het oudste nationale park van Canada

jun 5, 2017 | Canada

Banff National Park is het oudste nationale park van Canada en werd in 1885 benoemd tot beschermd gebied. In 1984  kreeg het park de status van UNESCO World Heritage Site.

Voor veel toeristen staat het park hoog op het lijstje. En dat is niet voor niets! Het park heeft een schitterende natuur, veel wildlife en prachtig blauwe gletsjermeren. Ook loopt de beroemde Icefields Parkway voor een deel door het park, de weg die het plaatsje Banff verbindt met het noordelijker gelegen stadje Jasper, in Jasper National Park.

De Canadese Rockies worden getypeerd door puntige bergkammen met brede u-vormige valleien, uitgekerfd door gletsjers tijdens de laatste ijstijd. Ook herbergt Banff National Park prachtige skigebieden: Mount Norquay, Sunshine Village en Lake Louise.

Banff National Park, wildlife, meren en eindeloos wandelplezier

Banff National Park is de thuisbasis van 53 soorten zoogdieren. De kans dat je wilde dieren ziet is dan ook aanzienlijk. Zeker langs de Icefields Parkway is de kans aanzienlijk dat je zwarte beren of grizzlyberen ziet. Ook hornsheep, elanden en hertjes zal je vrijwel gegarandeerd zien in het park. Als je erg veel geluk hebt kan het dat je nog een poema of bobcat ziet. Elanden komen meer voor in de ‘wetlands’, de lager gelegen stroomgebieden van rivieren.

Banff National Park is rijk aan meren. Deze staan bekend om hun diepblauwe kleuren, veroorzaakt door het gletsjergruis dat in het smeltwater zit. Denk bijvoorbeeld aan het beroemde meer Lake Louise met het Fairmont Hotel aan de oever. Je kunt hier een kajak huren en over het sprookjesachtige meer peddelen of je kunt de wandeling naar de Lake Agnes Tea House maken, waarbij je onderweg adembenemende uitzichten hebt over Lake Louise.

Vlak buiten Banff vind je ook het prachtige Lake Minnewanka of de Vermillion Lakes. Hier kun je prachtig wandelen, zeker bij zonsopkomst of zonsondergang.