fbpx

Beren spotten in Canada & USA: De eerste spot je hier!

BEREN SPOTTEN IN CANADA & USA?

Bezoek de reisbeurs op 4 en 5 november in het centrum van Nederland of 25 november in Eindhoven en ga goed voorbereid op weg.

Als ‘beren spotten’ hoog op je bucketlist staat, dan zijn de USA en of Canada de aangewezen vakantiebestemmingen. Hoe bijzonder is het om de nummer 1 roofdieren van Noord-Amerika in hun natuurlijke leefomgeving te zien.

In Noord-Amerika komen drie verschillende soorten beren voor. De meest voorkomende is de Amerikaanse zwarte beer. Deze naam veroorzaakt vaak verwarring, aangezien deze beer verschillende tinten kan hebben, zwart, bruin en wit.

Deze soort komt voor in alle provincies en territoria in Canada, met uitzondering van de provincie Prince Edward Island, en in 40 van de 50 staten van Amerika. Het Noord-Amerikaanse continent herbergt maar liefst zo’n 900.000 zwarte beren. Als je weet waar je ze kan vinden, moet dat niet zo moeilijk zijn!

Wanneer je gaat beren spotten in West-Canada is de kans groot dat je, naast de zwarte beer, ook grizzlyberen kan spotten. De grizzlybeer is vooral te vinden in British Columbia, Alberta, de Yukon en Northwest Territories, evenals in de Amerikaanse staten Wyoming, Montana, Idaho en Washington.

Langs de Noord-Amerikaanse kust komt er ook een variant voor, een zogenaamde ‘subspecies’. Het is de vaak witte of bruine Kodiakbeer. Deze soort is nauw gerelateerd aan de bruine of grizzlybeer. Sommige van deze beren kunnen tot wel 600 kilo wegen. De Kodiakbeer bevolkt een eilandengroep aan de zuidkust van Alaska.

Beren spotten in Canada

Naar schatting leven er 440.000 zwarte beren in Canada, waarvan British Columbia de hoogste dichtheid kent met zo’n 120.000 tot 160.000 beren. De zwarte beer komt in bijna alle delen van Canada voor m.u.v. noordelijk Nunavut, Prince Edward Island en de Great Plains van zuidelijk Alberta, Zuid-Saskatchewan en Zuid-Manitoba.

Naar schatting leven er 25.000 grizzlyberen in Canada, waarvan zo’n 15.000 (2012) in British Columbia. De overige 10.000 grizzlies komen voor in Yukon, Northwest Territories, Zuidwest Nunavut en in de Rocky Mountains.

IJsberen kan je ook in Canada spotten. De plaats bij uitstek is Churchill in Manitoba. Dit kleine stadje wwordt ook wel ‘Polar Bear Capital of the World’ genoemd.

Laat je maximaal inspireren & adviseren en ga relaxed en zorgeloos op pad. Bezoek de reisbeurs.

JE BENT IN BERENLAND, BEREN SPOTTEN IN JASPER NATIONAL PARK?

Bezoek de reisbeurs op 4 en 5 november in het centrum van het land of 25 november in Eindhoven en ga goed voorbereid op weg.

Jasper National Park staat bol van de highlights: ondergrondse rivieren, kalkstenen ravijnen, heldere meren, ijzige gletsjers, watervallen, bergen, groene wouden, bergkloven, oude steenkoolmijnen en heetwaterbronnen. Je kunt er raften, fietsen, varen, wandelen, paardrijden en er zijn geweldige ziplines.

Jasper National Park is sinds 1907 een nationaal park. Het is het oudste en grootste nationale park van de Canadese Rockies en tevens het populairste. Jaarlijks bezoeken een paar miljoen toeristen van over de hele wereld dit geweldige park.

Een populaire bezigheid is natuurlijk beren spotten. Wanneer je over de wereldberoemde Icefields Parkway rijdt, zie je regelmatig auto’s langs de kant staan, een zogenaamde ‘bear jam’. Het zijn toeristen die een wilde beer filmen of fotograferen. Als je geluk hebt zijn er zelfs een paar cubs bij te bewonderen.

Wees bij het beren spotten in Jasper National Park altijd alert en houd gepast afstand. Jaarlijks vallen er doden onder toeristen die het gevaar van Noord-Amerika’s nummer 1 roofdier onderschatten.

Natuurlijk is wandelen een aangename bezigheid in zo’n schitterende omgeving en beren spotten is dan ook een mooie combinatie. Je kunt dan ook altijd zwarte en grizzlyberen tegenkomen, maar ook wilde sneeuwgeiten, elanden, dikhoornschapen.

Bordjes met de tekst ‘You are in Bear Country’ waarschuwen de bezoekers voor deze sommige zeer gevaarlijke parkbewoners. Hoewel beren een zeer hoog aaibaarheidsgehalte hebben, zeker de kleintjes, zijn ze levensgevaarlijk.

Kom je beren in het wild tegen tijdens een wandeling? Dan is het verstandig minimaal 100 meter afstand te houden. Voer de beren niet en volg altijd de adviezen op van de lokale overheden. Let ook goed op de aankondigingen bij de campgrounds, hotels, benzinestations en/of winkels. Veiligheid voor alles!

Loop dezelfde route als Jasper Hawes vele malen heeft gedaan in het Jasper National Park

O.a. in Yellowstone in de USA komen ook veel beren voor, lees het op  ‘WE ARE TRAVELLERS’

VOLGEND JAAR BEREN SPOTTEN IN CANADA & USA?

Bezoek de reisbeurs op 4 en 6 november in het centrum van het land of 25 november in Eindhoven en laat je maximaal inspireren en adviseren.

Tijd om nu echt je droom waar te maken en beren in het wild te zien! De bruine beer, waarvan bijvoorbeeld de kodiakbeer en de grizzlybeer een ondersoort is, is te vinden in de volgende provincies in Canada; British Columbia, Alberta, Yukon en Northwest Territories, en in Amerika; Wyoming, Montana, Idaho en Washington. De ijsbeer komt voor in de meer afgelegen Arctische gebieden van Canada, Alaska, Rusland, Noorwegen en Groenland.  Voor beren spotten tijdens een groepsreis of individuele reis door Amerika of Canada kun je terecht bij onze reisspecialisten. Zij kunnen je precies vertellen wat de beste ‘plekjes’ zijn.

Beren leven in bossen van de provinciale en de nationale parken van Canada. Beren hebben een hoog aaibaarheidsgehalte, zeker jonge beren die in het voorjaar met hun moeder voor het eerst mee naar buiten gaan de wijde wereld in. Vergeet niet dat beren wilde dieren zijn en dat je afstand moet houden. Jasper National Park is het minder bekende, maar wel grotere broertje van het Banff National Park. Een plek om beren te spotten, te raften en te wandelen. Jasper National Park, in de provincie Alberta, een kleine 500 kilometer ten noordwesten van Calgary, is een stuk minder druk bezocht dan het paradepaardje van de Canadese Rocky Mountains, het Banff National Park. Jasper ligt meer afgelegen. Maar het park is groter, rustiger en, hoe onmogelijk het ook lijkt, misschien nog wel mooier. Maak dus een omweg en bezoek de Canadese Rockies op zijn best.

Note: Je bent te gast in het territorium van de beer, zorg voor je eigen veiligheid en die van de beren.

Plan je droomreis met specialisten die veelal zelf intensief rondreizen en hun ervaringen graag met je delen

NOG BETER VOORBEREID BEREN SPOTTEN IN CANADA?

Bezoek de reisbeurs op 4 en 5 november in het centrum van het land of 25 november in Eindhoven en proef alvast de sfeer.

BEZOEK DE GROOTSTE USA & CANADA REISBEURS IN HET CENTRUM VAN HET LAND OF IN EINDHOVEN

Bezoek de reisbeurs op 4 en 5 november in het centrum van het land of op 25 november in Eindhoven.

Je droomreis begint op 4 en 5 november op de USA & Canada reisbeurs in het centrum van het land of in Eindhoven op 25 november. Op deze dagen staan touroperators, airlines en andere reisspecialisten klaar om je alle ins en outs mee te geven over Noord-Amerika. Maak kennis met de blues en de achtergrond van Martin Luther King in Mississippi. Bekijk beren of walvissen in het wild. Reis rond met de camper, auto of motor. Ontspan in Florida op de mooie stranden en maak plezier in een attractiepark. Reis met de trein dwars door Canada en duik in de cultuur en in de wildernis van Yukon. Plan je droomreis met specialisten die veelal zelf intensief rondreizen en hun ervaringen graag met je delen. Ook kun je presentaties en films bekijken van een aantal waanzinnig mooie bestemmingen en een kijkje nemen in een van de twee campers die we hebben staan.

Bespaar tijd én geld in je voorbereiding want alle kennis is op één locatie op één dag beschikbaar!

Je reis begint op de USA & Canada reisbeurs!