fbpx
Biscayne National Park

Biscayne National Park, Florida

okt 30, 2017 | USA

Biscayne National Park ligt in het zuiden van de staat Florida, ten zuiden van de stad Miami. In feite ligt het park voor de oostkust van Florida. Het park beslaat een oppervlakte van ongeveer 700 vierkante kilometer, maar bestaat voor 95% uit water.

Wat het Biscayne National Park zo bijzonder maakt zijn de prachtige koraalriffen voor de kust en de eindeloos lijkende biodiversiteit van marien leven. De smalle strook land en de tientallen eilanden die deel uitmaken van het unieke park, bestaan uit vrijwel ondoordringbare mangrovebossen en kleurige koraalriffen. Dit gebied met de koraalriffen is het op twee na grootste aaneengesloten koraalriffengebied ter wereld.

 

De Biscayne Bay is de baai die ligt tussen de strook eilanden en de kust van Florida. In de ondiepe Biscayne Bay mengt het zoete water uit het binnenland zich met het zoute water van de Atlantische Oceaan, waardoor deze unieke omstandigheden worden gevormd voor deze ongekende schoonheid der natuur.

Activiteiten in Biscayne Bay National Park

Het park is een waar paradijs voor liefhebbers van duikliefhebbers, snorkelaars, zwemmers en andere watersporters. Ook kunnen vogelspotters hier hun hart ophalen, aangezien de ondiepe wateren een zeer geschikte plaats zijn voor vele soorten waadvogels.
Aangezien Biscayne National Park op zeer korte afstand van Miami ligt, is het een ideale bestemming voor een dagtrip wanneer je de stad bezoekt.

Hoogtepunten van Biscayne National Park

Boca Chita Key – het meest bezochte eiland in het park. De iconische en historische vuurtoren, dateert uit de late jaren 30 was eigenlijk nooit bedoeld om schepen naar een veilige haven te begeleiden, maar trekt ze in plaats daarvan naar de schoonheid en natuurlijke wonderen van het park.

Maritime Heritage Trail – De scheepswrakken langs deze onderwaterroute geven een prachtige gelegenheid voor snorkelaars en duikers.

Dante Fascell Visitor Centre, Gallery and Museum – veel boottochten en excursies starten hier. In het Visitor Centre vind je informatie over de unieke ecosystemen in de vorm van exposities, video en geluid. De galerij omvat het werk van hedendaagse lokale kunstenaars die geïnspireerd door de schoonheid van het park.

Jones Family Historic District en Lagoon – het voormalige huis en de boerderij van Israël Lafayette Jones en zijn familie is een van de mooiere historische plaatsen van het gebied. Jones Lagoon is een prachtig gebied om te peddelen.

Elliott Key – Het grootste eiland in het park. Het was ooit een bloeiende gemeenschap van pioniers die zich bezighielden met het verbouwen van ananas. Tegenwoordig is het een heerlijk eiland om te kamperen, te picknicken, zwemmen of te wandelen.

Stiltsville – Ligt in het noordelijke deel van het park en bestaat uit ondergelopen gebieden waar historische paalwoningen uit de jaren 30 staan.