fbpx

Bodie State Historic Park: bezoek de mooiste ghost town van Californië

aug 24, 2018 | USA

Bodie State Historic Park is een spookachtige ghost town in Californië. Wandel langs de verlaten straten van een stad die ooit een bevolking van bijna 10.000 mensen had. De stad is vernoemd naar Waterman S. Body (William Bodey). Hij is degene die ooit kleine hoeveelheden goud in heuvels ten noorden van Mono Lake had ontdekt en een gold rush in de regio veroorzaakte. In 1877 werd de mijn door de Standard Company gekocht en trokken drommen gelukszoekers naar Bodie die qua inwonertal explodeerde.

Bodie State Historic Park

Toen de goldrush voorbij was bleef er slechts een klein deel van de stad overeind. Dit stuk is bewaard gebleven en in 1962 aangewezen als een National Historic Site en een State Historic Park. De interieurs van de panden zijn nog steeds zoals ze waren toen de laatste bewoners hier zo’n 50 jaar geleden vertrokken.

Vandaag de dag is het een geliefde bestemming voor toeristen die het eens zo bloeiende mijnstadje bezoeken. Het zijn vooral toeristen tijdens de zomermaanden die hier komen. De rest van het jaar is Bodie State Historic Park overgeleverd aan de wind en de elementen. Durf jij een bezoek aan, aan dit spookstadje?

Bodie Ghost Walk

Op drie dagen per jaar tijdens het zomerseizoen kun je aan een avondtour deelnemen, waarbij je in het donker wordt rondgeleid door deze spookstad. Vind je dit een beetje teveel van het goede, dan kun je overdag zelfstandig of onder begeleiding van een gids ook Bodie State Historic Park bezoeken.

Het park ligt ten noordoosten van Yosemite op 13 mijl ten oosten van Highway 395. Om de atmosfeer van de spookstad te behouden, zijn er geen commerciële faciliteiten te vinden in Bodie, dus zorg dat je je eigen natje en droogje meeneemt.