fbpx

Camperreizen door Canada en Amerika

jul 19, 2018 | Algemeen, Canada, USA

Camperreizen door Canada en Amerika zijn al zo oud als het toerisme zelf. De schitterende natuur en de weidse uitzichten van beide landen maken het tot een geweldige bestemming voor een campervakantie.

Of je nu de nationale parken van Californie, de Florida Keys of het schitterende Vancouver Island wilt bezoeken, de camper is het aangewezen vervoermiddel om je droomvakantie te realiseren. Waar veel mensen echter niet bij stilstaan is dat je ook een geweldige combinatie kunt maken met je camperreis door Canada en Amerika, waarbij je beide landen bezoekt.

Camperreizen door Canada en Amerika: 3 voorbeeldroutes

Met de onderstaande drie voorbeeldroutes kun je mooie camperreis door Canada en Amerika maken, waarbij je het mooiste van beide landen combineert.

1.Camperreis door Zuiwest-Amerika

De westkust van Amerika is een schitterende aaneenschakeling van natuurparken en de typisch Amerikaanse ‘beach cultuur’. Zeker langs de kusten van California lijkt het of er altijd een vakantiesfeer hangt.

Vanuit San Diego is het een prachtige route naar het noorden. Eerst via de San Diego Freeway and vanaf Los Angeles over de Pacific Coast Highway is het schitterend om een camperreis te maken. Prachtige natuur, prachtige zonsondergangen en heerlijke cultuur staan garant voor veel vakantieplezier.

Vanaf de kustroute is het zeker aan te raden om regelmatig een utistapje landinwaarts te maken naar de nationale parken, zoals Yosemite en Sequoia National Park of naar de iconische Death Valley. San Fransisco is een prachtige start of eindpunt van je roadtrip langs de Amerikaanse westkust, maar je kunt ook doorrijden naar het ruige Oregon en de leuke stad Portland nog bezoeken.

2.Camperreis door Noordoost Amerika en Zuidoost-Canada

De prachtige camperreizen door Canada en Amerika lenen zich uitstekend om het mooiste te zien van beide landen. Heb je er bijvoorbeeld weleens aan gedacht om de staten Maine, New Hampshire en Vermont te combineren met een paar grote steden van Canada, dus Montreal, Ottawa en Québec City? Met een camperreis als deze combineer je de prachtige natuur van deze Amerikaanse staten met de gemoedelijke cultuur van Canada.

De rotsachtige kust en de weelderige wouden van Maine zijn een topbestemming voor natuurliefhebbers. Ook de staten van New Hampshire en Vermont staan garant voor veel mooie natuur met bossen en schilderachtige valleien.

De Canadese grote steden bieden een prachtige indruk van de koloniale tijd en hoe deze is uitgemond in een prachtige samengang van de Franse en Britse cultuur in het huidige Franstalige deel van Canada.

3.Camperreis in Noordwest Amerika en Zuidwest Canada

Voor de liefhebber van camperreizen in Canada en Amerika  en ruige natuur, is dit deel van Noord-Amerika het meest geschikt. Combineer de prachtige nationale parken van West-Canada met Yellowstone National Park en de ruige staat Washington.

De beroemde parken Jasper NP en Banff NP in Alberta, Canada zijn een goede combinatie met het natuurschoon van Noordwest-Amerika. Wanneer je aanvliegt op de Canadese stad Calgary zit je binnen een uur in de ruige Rocky Mountains en via het zuidelijker gelegen Waterton Lakes National Park, reis je met je camper zo de Verenigde Staten in.

Bezoek het schilderachtige Yellowstone Park en verbaas jezelf over de enorme kracht waarmee de geisers hun stoom afblazen. De ruige natuur van de staat Washington zal elke natuurliefhebber bekoren. Wandelaars kunnen hun hart bijvoorbeeld ophalen in het Olympic National Park. Als cherry on the pie kun je er nog een citytrip naar Seattle of een bezoek aan Vancouver Island aan vastplakken.