fbpx

Naar Florida? Sla Clearwater Beach niet over!

Clearwater Beach staat bekend om de witte stranden, felblauwe zee en vele dolfijnen die hiervandaan zijn te zien. Het is dan ook niet zo vreemd dat deze bestemming vaak is aangewezen als de móóiste kustplaats van de Verenigde Staten.

We hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen dat Florida bekendstaat om haar vele kustplaatsen, zoals Miami Beach en West Palm Beach. ’t Is tenslotte niet voor niets The Sunshine State.

Onze favoriet? Dat is Clearwater Beach. Een bestemming aan de Golf van Mexico die ideaal is voor je dagelijkse dosis zon, zee en strand.

🌴 Meer weten? Kom naar de USA & Canada Reisbeurs op zaterdag 4 en zondag 5 november in Hotel Figi in Zeist. Visit St. Pete/Clearwater is hier aanwezig om je van alles te vertellen over Clearwater Beach en omstreken. Koop hier je kaartjes met korting!

Clearwater Beach

Wat kan ik doen in Clearwater Beach?

Clearwater Beach bezoek je natuurlijk in eerste instantie voor het strand.

Hoewel – het strand…

Dat doet een béétje vermoeden dat er hier maar één strand is. In werkelijkheid bestaat de kustlijn uit meerdere stranden die allen hun eigen unieke features hebben.

Een voorbeeld hiervan is Sand Key Park, aan het zuidelijke uiteinde van de Sand Key Bridge. Het is een van de breedste stranden van Florida en de sfeer is er rustig, zodat je in alle rust kunt genieten van de natuurlijke omgeving. Een aanrader.

Meer bezienswaardigheden

Maar er is méér dan alleen strand. Clearwater Beach huisvest bijvoorbeeld ook het Clearwater Marine Aquarium waar gestrande dolfijnen en andere dieren worden behandeld.

En als je echt iets héél anders wil doen, maak je een kajaktocht door Florida’s mangroves. Dat kan op het eveneens prachtige Caladesi Island.

Clearwater Beach

Hoe kom ik in Clearwater Beach?

Plannen om naar Florida te gaan? Sla deze stad niet over. De kustplaats is goed te combineren met andere bestemmingen. Het is vanuit Tampa 35 minuten rijden. Vanuit Orlando doe je er ongeveer twee uur over.

Bezoek de USA & Canada Reisbeurs op zaterdag 4 en zondag 5 november in Hotel Figi in Zeist en maak kennis met de mensen van Visit St. Pete/Clearwater. Kaartjes kopen kan hier – met korting!