COVID-19: Reizen van en naar Canada, het laatste corona nieuws

sep 17, 2020 | Canada

Canada verlengt het internationale reisverbod tot tenminste 30 september: Canada heeft het noodbevel dat de toegang van de meeste buitenlanders verbiedt verlengd tot tenminste 30 september (Bron: Minister van Openbare Veiligheid Bill Blair). De verlenging van het noodbevel zet dezelfde beperkingen en vrijstellingen voort als de afgelopen maanden. Let op: dit verbod geldt voor alle landen behalve de Verenigde Staten, waar een afzonderlijk reisverbod geldt tot ten minste 21 september.

De grenssluiting tussen Canada en de VS is verlengd tot 21 september: de grens tussen Canada en de VS blijft tot ten minste 21 september gesloten voor niet-essentiële reizen (Bron: minister van Openbare Veiligheid Bill Blair). Er is geen garantie dat de grens vanaf die datum opengaat; de onderhandelingen zijn gaande tussen de twee landen.

Reizen naar Canada tijdens COVID-19

De lokale overheden in Canada nemen maatregelen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk in te dammen. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen. Hierdoor kunnen beperkingen ontstaan voor het in- en uitreizen van bezoekers van Canada en hoe je eenmaal in Canada, daar rondreist.

In heel Canada wordt op dit moment het inreizen beperkt voor alle internationale reizigers. Alleen Canadese staatsburgers of permanente inwoners van Canada mogen gebruik maken van het internationale vliegverkeer. Ook zijn diplomaten, de aircrew en directe familieleden van Canadese staatsburgers en permanente inwoners een uitzondering op de regels.

Reizen van Nederland naar Canada

Om de verspreiding van COVID-19 te beperken, moeten reizigers die Canada binnenkomen de regels naleven die zijn uiteengezet in de noodbevelen onder de Quarantainewet. Niemand mag reizen als hij ziek is. Beperkingen van commerciële luchtvaartmaatschappijen kunnen er ook voor zorgen dat je wordt geweigerd op een vlucht. Canadezen, personen met een status onder de Indian Act en permanente inwoners met COVID-19-symptomen mogen echter altijd terugkeren naar Canada.