fbpx

De Perfecte USA Deep South Road Trip Route

aug 24, 2018 | USA

Een Deep South Roadtrip door de USA is een bucketlistervaring ten top. Natuurlijk zijn de States de allerbeste bestemming voor een roadtrip. Denk bijvoorbeeld aan de iconische Route 66, de Pacific Coast Highway en de Oregon Trail. Maar ook de route door de Deep South willen we je absoluut niet onthouden.

De Deep South of the USA wordt meestal gedefinieerd als de volgende staten: South Carolina, Georgia, Alabama, Mississippi en Louisiana. Met deze deep south road trip reis je door alle vijf van deze staten

Roadtrip door de Deep South of the USA?

Wat de Deep South zo’n fascinerend deel van de VS maakt, is dat het een gebied is met een eigen cultuur en geschiedenis. De mensen staan er bekend om hun vriendelijkheid, het eten is legendarisch en de cultuur kent een enorme hoeveelheid geschiedenis, die uiteenloopt van de Amerikaanse Burgeroorlog tot aan de burgerrechtenbeweging.

Je vindt er mooie oude steden, prachtige wildernisgebieden, prachtige plantagevilla’s, griezelige oude begraafplaatsen en leuke evenementen – zoals de wereldberoemde Mardi Gras-parades. Om eerlijk te zijn: er is voor elk wat wils.

Deep South: Road Trip door de USA

De onderstaande route is een voorbeeldroute voor je Deep South roadtrip, waarbij je een aantal schitterende highlights bezoekt.

Charleston, South Carolina

Charleston is de perfecte plek om de reis af te trappen. Besteed minstens twee dagen in Charleston om het stadscentrum te verkennen. Een goede manier om dit te doen is met een rit door het historische deel van de stad. Er zijn ook een aantal musea en oude huizen die de moeite waard zijn om te bezoeken, waaronder het Charleston Museum en het Old Slave Mart Museum.

Als je tijd over hebt, ga dan ook even net buiten de stad om een aantal van de oude plantagehuizen rond Charleston te bezoeken. De absolute aanraders om te bezoeken zijn Magnolia Plantation, Boone Hall Plantation, Middleton Place Plantation en Drayton Hall.

Savannah, Georgia

De oudste stad in Georgia is Savannah en heeft een compleet andere sfeer dan Charleston, maar ook hier is er bijzonder veel moois te zien.

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Botany Bay Island, waar je een mooi en schilderachtig strand vindt vol drijfhout.

Zodra je in Savannah bent, zie je waarvoor je bent gekomen: de vele eet- en drinkgelegenheden in de stad zijn de voornaamste trekpleister. De rijke geschiedenis zorgt dat je leuke stadswandelingen kunt maken langs historische plaatsen en musea.

Atlanta, Georgië

De volgende halte van deze Deep South roadtrip is Atlanta, Georgia.  Atlanta is de hoofdstad van Georgia en het meest prominente kenmerk van deze stad is de World of Coca‑Cola, waar je alles leert over de geschiedenis en hoe deze frisdrankgigant de wereld veroverde.

Andere highlights in Atlanta zijn het Georgia Aquarium, CNN Studio Tours en het Fernbank Museum of National History.

Birmingham, Alabama

De volgende bestemming is de staat Alabama. Birmingham was ooit het centrum waar de grote strijd plaatsvond van de burgerrechten. Een van de beste plekken in de stad om te bezoeken hieromtrent, is het Birmingham Civil Rights Institute, dat deel uitmaakt van het Birmingham Civil Rights National Monument.

Naast dat Birmingham bekend staat als burgerrechtenstad, was er in het verleden een gonzende mijnwerkerscultuur. De oude Sloss Ovens, tegenwoordig een Nationaal Historisch monument, biedt een inkijkje in het industriële verleden van de stad.

Montgomery, Alabama

Montgomery staat bekend als een stad met een rijke geschiedenis, van de inheemse bevolking tot de grote burgeroorlog, maar ook vind je hier veel over de historie over de burgerrechtenbeweging hoe deze heeft bijgedragen aan het hedendaagse Alabama.

Bezoek in Montgomery zeker het Eerste Witte Huis van de Confederatie. Daarnaast zijn er enkele andere fascinerende musea in en rond Montgomery, zoals het Scott en Zelda Fitzgerald Museum en het Montgomery Museum of Fine Arts, waarin kunst van zowel Amerikaanse als internationale artiesten wordt tentoongesteld. Ook heeft Montgomery een aantal prachtige historische wijken die de moeite waard zijn om te voet te verkennen.

Selma, Alabama

Vanuit Montgomery is het een korte reis naar Selma. Het was in Selma dat de beroemde Selma naar Montgomery-mark in de jaren 60 plaatsvond, waaraan  Dr. Martin Luther King ook deelnam. De mars stuitte op gewelddadig verzet op een dag die bekend werd als Bloody Sunday.

Tegenwoordig is Selma hierdoor van groot historisch belang als het aankomt op de mensenrechten. Bezoek in Selma de brug waar destijds de gewelddadige stop van de mars plaatsvond en het Selma Interpretative Center, waar je ooggetuigenverklaringen en eerstehandse informatie krijgt van de burgerrechtenbeweging.

Mobile, Alabama

De volgende bestemming is Mobile, maar overweeg onderweg hiernaartoe een kleine omweg om naar de Oude Cahawba archeologische plek te rijden. Cahawaba was meer dan 100 jaar de hoofdstad van Alabama. Als je de plek nu bezoekt is dat nog maar moeilijk te geloven, aangezien het tegenwoordig slechts een spookstad is.

Mobile is een kustplaats met veel gebouwen en huizen in de klassieke Franse architectuur. Dit komt doordat Mobile de oorspronkelijke hoofdstad van het Franse Louisiana was. Het werd vervolgens door de Britten en vervolgens door de Spaanse kolonisten gekoloniseerd, voordat de staat zich in 1813 bij de Verenigde Staten werd aansloot.

In Mobile vind je tal van musea, historische attracties, parken en niet te vergeten restaurants en bars met de typische Cajun cultuur.  Ook de Mardi Gras feesten zijn geweldig om hier te bezoeken.

Biloxi, Mississippi

Vanuit Mobile loopt de route door naar de staat Mississippi en belanden we in Beloxi langs de kust.   Beloxi is een goed stoppunt. Langs deze route zijn het INFINITY Science Center – een ruim 20.000 vierkante meter NASA bezoekers- en wetenschapsmuseum dat deel uitmaakt van het John C. Stennis Space Center.

Baton Rouge, Louisiana

Hoewel Mississippi veel meer te bieden heeft, moeten er helaas keuzes worden gemaakt en vervolgt de roadtrip door de Deep South zich naar Baton Rouge, de hoofdstad van Lousiana.

Een hoogtepunt is het State Capitol gebouw. Deze ongelooflijke constructie torent hoog boven de stad uit en vanaf de bovenste verdieping heb je een adembenemend uitzicht.

Terwijl je in de State Capitol bent, moet je ook de oude Baton Rouge Arsenal bezoeken en het kasteelachtige Old State Capitol Building, met een prachtig interieur.

Net ten westen van Baton Rouge ligt de machtige Mississippi River. In deze regio woonden ooit de rijkste mensen van het land die hier enorme suikerplantages hadden waar suikerriet werd gekweekt door slavenarbeid. Tegenwoordig zijn deze plantages een toeristische attractie, maar hier hebben zich in het verleden gruwelijke toestanden afgespeeld.

New Orleans, Louisiana

New Orleans is de laatste stop van deze roadtrip door de Deep South van de VS. Beroemd om zijn enorme Mardi Gras feesten, de prachtige klassieke panden en huizen en het altijd levendige stadsleven, is New Orleans natuurlijk een pareltje!

Bezoek het French Quarter of New Orleans, het National WWII Museum en het prachtige Jackson Square. New Orleans is geweldig!

Wil je deze roadtrip door de Deep South zelf ook maken? Bezoek dan de USA & Canada Reisbeurs en laat je informeren door onze exposanten. Schrijf je in met korting via één van de knoppen in de tekst.