ETA Visum Canada online aanvragen

okt 7, 2018 | Canada

Net zoals het verplicht is om het ESTA-formulier voor een reis naar Amerika aan te vragen, zo is dat het aanvragen van het eTA formulier voor Canada. Sinds 15 maart 2016 heeft Canada het eTA formulier ingevoerd. Het eTA visum Canada aanvragen is noodzakelijk en alleen geldig wanneer je per vliegtuig naar Canada reist.

Het electronic Travel Authorization formulier, of kortweg het eTA formulier Canada, maakt het reizen naar Canada eenvoudiger, bevordert de doorstroming aan de Canadese douane en met dit formulier wordt tevens illegale immigratie beperkt.

Net zoals bij andere elektronische formulieren, moet je het eTA visum aanvragen via internet, zodat je het na uitprinten kunt overhandigen met je andere verplichte reisdocumenten bij het boarden.

eTA visum Canada aanvragen

Hoewel voor veel reizigers het belang van het reisdocument onduidelijk zal zijn, heeft het wel degelijk voordelen. De veiligheid en snellere doorstroming bij de Canadese douane worden bevorderd, omdat ongewenste migranten op de plaats van vertrek al van de vluchten naar Canada worden geweerd.

Bij de aanvraag van een eTA visum Canada moet je eenmalig je persoonsgegevens indienen, zoals de naam en geboortedatum en de gegevens van andere reisdocumenten. Aan de hand daarvan wordt de reisverificatie online verwerkt.

LET OP! Het formulier is 5 jaar geldig, of als uw paspoort eerder verloopt, tot de verloopdatum op uw paspoort, aangezien het reisdocument is gekoppeld aan het paspoortnummer.

Vraag direct je ETA Canada aan bij eVISA Application Services.

Vraag het formulier minstens 72 uur voor je vlucht aan, want zo lang kan de aanvraag en bevestiging duren. Je kan eenvoudig betalen met iDeal. De online aanvraag kan in vijf minuten zijn geregeld en vrijwel alle aanvragen worden direct goedgekeurd. Alleen wanneer je zeer frequent met justitie te maken hebt gehad voor ernstige vergrijpen, dan wordt je aanvraag afgekeurd.

Denk erom dat als je naar Canada reist, je zelf verantwoordelijk bent voor de aanvraag van je eTA formulier Canada.

eTA formulier Canada aanvragen

Sinds de invoering van het reisvisum zijn er al talloze reizigers opgelicht via malafide websites die sprekend op de officiële Canadese overheidswebsite lijken. Inmiddels zijn er ook Nederlandse websites die de aanvraag regelen. Je kunt dan ook met iDeal betalen in plaats van met credit card.

Dus heb je geen credit card of wil je risico’s vermijden? Dan kun je het best je eTA formulier Canada aanvragen via deze Nederlandse websites.