fbpx

Bezoek het Everglades National Park in Florida

aug 28, 2017 | USA

Het Everglades National Park in Florida is de hemel op aarde voor natuurliefhebbers. Eindeloze wandelroutes voor de wandelaars, je kunt er prachtig zeilen, snorkelen en duiken en bovendien zijn er prachtige stranden in de omgeving. Kortom, een prachtige reisbestemming in het zuiden van Florida.

Florida Everglades: 6 Top activiteiten

1.Neem de weg van Homestead naar Flamingo

De hoofdweg door het Everglades National Park voert je door een prachtig landschap van wouden, moerassen en mangroves om helemaal aan het eind te eindigen op de campground van Florida Bay. Wanneer je deze route aflegt, zorg dan dat je langzaam rijdt en regelmatig stopt om het landschap in je op te nemen, maar ook om gebruik te maken van de talrijke wandelpaden, promenades en observatietorens.

2.Ontdek Cape Sable en Florida Bay per boot

Cape Sable is een wild en verlaten kustgebied, helemaal in het zuiden van het vasteland van Florida.  Behalve de Coastal Prairie Trail, de wandelroute van de camping in Flamingo naar Clubhouse Beach in het westen, heb je een boot nodig om de kustlijnen van Cape Sable en Florida Bay te verkennen.

Tijdens het kanoën zie je talloze vogels zoals sternen, meeuwen, waadvogels en pelikanen, vooral bij laagwater.

3.De beste uitkijk: Shark Valley Panorama

Shark Valley is de noordelijke ingang van het Everglades National Park en ligt aan de Tamiami Trail. Het bezoekerscentrum heeft doorlopende tentoonstellingen en programma’s en een 23 kilometer lange weg loopt naar de 22 meter hoge observatietoren. Deze toren biedt een prachtig panorama over het uitgestrekte park van de Everglades en in deze omgeving heb je de kans om alligators, schildpadden, wadende vogels te kijken.

4.Wallow in de Wilderness Waterway

Ten westen van Shark Valley ligt Everglades City, de vertrekplaats voor een bezoek aan de Ten Thousand Islands, een mozaïek van mangrove-eilanden, en de Wilderness Waterway. Hier kun je met de bekende moerasboten een tour maken door het schitterende landschap, maar natuurlijk kun je het gebied ook per kajak of kleine motorboot verkennen.

5.Wandel door de Big Cypress National Preserve

Het Oasis Visitor Center op de Tamiami Trail is het startpunt voor de wandeling door het Big Cypress National Preserve. Meer dan 65 kilometer aan paden lopen naar het noorden naar Alligator Alley en naar het zuiden richting Loop Road.

6.Ga duiken tussen de koraalriffen

De keten van koraalriffen voor de kust van Florida is de op twee na langste ter wereld. De makkelijkste manier om deze te bereiken is via het John Pennekamp Coral Reef State Park. Het park is de thuisbasis van 40 soorten koraal en meer dan 600 vissoorten. Hier kun je een tour doen met een boot met een glazen bodem, of je kunt hier gaan duiken of snorkelen.