fbpx

Dit zijn de móóiste plekken om de Canadese herfst te beleven

Wij vinden het najaar een toffe tijd van het jaar voor een reis naar Noord-Amerika. De rode, oranje en gele herfstkleuren spelen daarbij een grote rol. De herfst in Canada beleven? Lees dan verder!

De meeste reizigers bezoeken Noord-Amerika in het voorjaar of tijdens de zomer. Maar mócht je ooit de mogelijkheid hebben om in het najaar deze kant op te gaan, dan is dat absoluut een aanrader.

Dat komt met name doordat de boombladeren hier dan een werkelijk schitterende kleur aannemen. Een fenomeen dat veelal wordt toegeschreven aan de Amerikaanse regio New England, maar waar de Canadezen ook méér dan genoeg van hebben.

We hebben hieronder een aantal interessante aanraders voor je!

🇨🇦 Tip van ons! Kom naar de USA & Canada Reisbeurs en laat je inlichten over de beste bestemmingen die Canada en de Verenigde Staten bieden. Koop je kaartjes online, zodat je minstens 20% korting krijgt.

Herfst in Canada

Ontario | Herfst in Canada

In de provincie Ontario is de beste manier om de herfst in volle glorie te beleven een behóórlijk unieke: per boot. Om iets specifieker te zijn: een boot over het Rideau Canal. 

Dit is een kanaal langs allerlei kleine dorpjes die uiteindelijk eindigt in de Canadese hoofdstad Ottawa. Vóór het zover is, paseer je echter duizenden maple trees waar Canada zo om bekendstaat. En die staan er van eind september tot half oktober werkelijk prachtig bij…

Blijf je liever op het droge? Ga dan naar Sault Ste. Marie en loop via Ila’s Loop naar de Robertson Cliffs voor een fenomenaal uitzicht over Canada’s Fall Foliage.

Tot slot: Algonquin Park. Da’s het oudste provinciale park van het land, bestaande uit dichte bossen die tijdens het najaar allemaal de inmiddels bekende kleuren aannemen.

Herfst in Canada

Quebec

We hebben het in andere artikelen al eens eerder aangehaald: de trein is dé manier om Canada te verkennen. Hiermee kom je tenslotte op plekken waar je anders nooit komt.

Stap bijvoorbeeld aan boord van The Corridor: een route tussen Quebec City en Windsor die – vooral in de herfst – dwars door de mooiste bossen en andere, roodoranje landschappen gaat.

De provincie Quebec is ook thuis voor de Laurentian Mountains. Ze liggen in het zuiden van de staat en zien er tijdens de herfst fantastisch uit. Bovendien is de Fall Foliage hier nog tot eind oktober te zien.

Herfst in Canada

Nova Scotia en New Brunswick | Herfst in Canada

De provincie Nova Scotia heeft met de Cabot Trail een van de mooiste routes van het land. Deze wordt in het najaar alleen nog maar mooier, want dan straat het noorden van Cape Breton Island de welbekende rode gloed uit. Iets wat je ooit gezien moet hebben.

In New Brunswick hebben ze iets soortgelijks, maar hier luistert de roadtrip naar de naam Fundy Coastal Drive. De natuur die je hier onderweg tegenkomt, is vergelijkbaar met de herfst in het Amerikaanse New England.

Meer weten over de beste tijden om naar Canada te reizen? Kom naar de USA & Canada Reisbeurs in Hotel Figi, Zeist en laat je inspireren door de aanwezige experts. We zien je graag op zaterdag 4 en zondag 5 november.

Check in de tussentijd de website van YouCanada voor meer inspiratie!