fbpx

Top 10 highlights voor je stedentrip naar New York

sep 11, 2018 | USA

New York is natuurlijk ‘the city that never sleeps’ of ‘The Big Apple’. Er is geen stad ter wereld die zoveel bijnamen heeft als New York. Als je het hier kunt maken, dan kun je dat overal! Het is dan ook niet gek dat deze geweldige wereldstad der wereldsteden een enorme aantrekkingskracht heeft voor toeristen. Laten we de leukste highlights voor een stedentrip naar New York eens voor je op een rijtje zetten.

Wanneer je op een stedentrip naar New York gaat, is het natuurlijk onmogelijk om alle highlights te bezoeken die de stad rijk is. Om die reden hebben we een ‘haalbaar’ overzicht voor je gemaakt met de tien bezienswaardigheden van New York die je echt móet hebben gezien. Hierbij zijn we ervan uitgegaan dat je vijf tot zeven dagen in New York verblijft.

Of je nu voor een romantische citytrip naar New York reist vlak voor de kerstdagen, of een lekkere citytrip in de zomer, deze 10 highlights moet je zeker bezoeken.

Top 10 highlights voor je stedentrip naar New York

Als je een extra lang weekend of midweek inplant voor je citytrip naar New York, heb je uitstekend de gelegenheid om de volgende bezienswaardigheden in deze altijd levendige stad te bezoeken.

1.Central Park

De oase van rust in de altijd levendige stad New York City is natuurlijk Central Park. De vele filmscènes die hier zijn opgenomen maken een bezoek aan het park alleen al de moeite waard. Jaarlijks bezoeken zo’n 25 miljoen bezoekers het park met een oppervlakte van 341 hectare. Daarmee is het natuurlijk een heerlijke plek om even de drukte te ontvluchten van de bedrijvige binnenstad.

Tip: huur een paar fietsen en verken het park in kortere tijd. Zo kun je je tijd efficiënt verdelen en kun je toch het gehele park zien.

2.Manhattan

Manhattan is het financiële hart van de wereld. De Dow Jones is de plek waar dagelijks voor miljarden aan opties en aandelen worden verhandeld. Maar er is natuurlijk meer…. Dit deel van de stad is gebouwd op een 22 kilometer lang schiereiland en is verbonden met de wijken Brooklyn, New Jersey en de Bronx. Hier vind je gezellige buurten zoals Chinatown, Little Italy en SoHo.

Natuurlijk is een bezoek aan Wall Street leuk om jezelf even de ‘Wolf of Wall Street’ te voelen. Wanneer hier de beursgong klinkt, heeft dat gevolgen over de hele wereld, dus dit is een van de hoogtepunten van New York waar je zeker naartoe moet!

3.Het Vrijheidsbeeld

Op televisie heb je het beeld al honderden keren voorbij zien komen, maar wie wil dit beeld nu niet eens van dichtbij bewonderen en op ware grootte zien? The Statue of Liberty was een Frans staatsgeschenk ter ere van de U.S. Declaration of Independence.

Het enorme standbeeld ligt in de Upper Bay van New York. Via de binnenkant van het beeld kun je naar de kroon klimmen voor een prachtig uitzicht over de haven. Als je liever een foto maakt van het gehele beeld, neem dan de veerpont tussen Staten Island en Manhattan.

4.Times Square

Een bezoek aan Times Square is natuurlijk ook een moetje als je een stedentrip naar New York maakt. Dit iconische plein is in vele films gebruikt als decor en wie kent Times Square nou niet? Dit is het centrum van de wereld van de commercie, hier verlichten de billboards, de neonverlichtingen en de winkeletalages de straat. Bovendien is hier altijd iets te beleven.

Tip: bezoek Times Square bij voorkeur bij zonsondergang, wanneer de fel oplichtende billboards mooi contrasteren tegen de donker wordende lucht.

5.Empire State Building

De Empire State Building is natuurlijk een van de bokens van de skyline van New York en verdient zeker een vermelding in de lijst van highlights van New York. Met een hoogte van maar liefst 102 verdiepingen heb je hier adembenemende uitzichten over de hele stad New York.

Tip: zorg dat je rond zonsondergang bovenin het gebouw bent voor het allermooiste uitzicht!

6.Broadway

Broadway is van oudsher de plaats waar beginnende artiesten van dromen. Ooit hopen ze hier furore te maken. De mooiste en bekendste toneelstukken en musicals ooit werden het eerst op Broadway gespeeld. Broadway staat garant voor uitverkochte zalen, succes en roem. Bezoek tijdens je citytrip naar New York dan ook zeker Broadway, want ben je in New York geweest zonder hier te zijn geweest….tja, dan heb je iets heel belangrijks gemist.

Tip: bezoek een show tijdens je verblijf in New York.

7.Upper Eastside

In de wijk Upper Eastside in Manhattan vind je decadente herenhuizen. Deze peperdure huizen  behoren per vierkante meter tot de duurste in heel de Verenigde Staten. In deze wijk vind je ook prachtige antiekwinkeltjes, kunstgalerietjes en designerswinkels. Natuurlijk heel leuk om te windowshoppen, want de prijzen zijn, net als de huizen, astronomisch hoog. Of je moet natuurlijk over een dikke portemonnee beschikken.

Gelukkig is er in Upper Eastside ook een gewone woonwijk voor de middenklasse, met dito restaurantjes en winkeltjes.

Tip: Aan de westzijde grenst de wijk aan Central Park, dus combineer Upper Eastside met een bezoek aan Central Park.

8.Fifth Avenue

Fifth Avenue is vergelijkbaar met de PC Hooftstraat in Nederland, maar dan volgens Amerikaanse standaarden, dus bigger en bolder! Hier kunnen de echte shopaholics hun hart ophalen. Slenter heerlijk langs de prachtige etalages of ren als een dolle winkel in-winkel uit. Natuurlijk komt de rijke jetset van New York hier ook op af, dus het kan zo maar dat je enkele beroemdheden kunt spotten.

Hier vind je de exclusieve zaken die je altijd al hebt willen bezoeken, zoals die van Versace, Cartier, Bulgari of Chanel. Fifth Avenue is dé place to be als je van winkelen houdt!

Tip: Het Empire State Building bevindt zich langs deze straat, dus is een mooie combinatie om te bezoeken.

9.One World Trade Center

Het artistiek vormgegeven One World Trade Center is de opvolger van de in 2001 ingestorte Twin Towers. Bezoek de 100e verdieping, waar je een 360 graden uitzicht hebt over de stad en over een glazen vloer kan lopen.

Vanaf hier kun je zien waar je eerder bent geweest, zoals Manhattan, Brooklyn, New Jersey en het havengebied dat Manhattan omgeeft. Via de website van het One World Observatory vind je meer informatie.

10.Rockefeller Center

Het Rockefeller Center is de thuisbasis voor de Radio City Music Hall en de NBC Studios. Op het Top of the Rock Observation Deck, heb je uitzichten die kunnen concurreren met die van het World Trade Center.

Het gebouw is vernoemd naar John D. Rockefeller, de rijkste man die ooit heeft geleefd. Zijn vermogen werd geschat op drie biljoen dollar. In 1929 spanden maar liefst 80 duizend arbeiders zich in om het gebouw te realiseren en toen het klaar was bezat Rockefeller het grootste winkelcentrum in privébezit dat ooit was gebouwd.

10 highlights voor je stedentrip naar New York

De bovengenoemde highlights van New York weerspiegelen het best de geest van New York. Bigger, bolder en better is het credo en deze stad leeft, bruist en heeft bijzonder veel te bieden.

Of je nu op zoek bent naar Italiaanse espresso, typisch joodse broden of een opzwepende kerkmis wilt bijwonen, je vindt het in New York. We raden je om voor een citytrip naar New York zeker vier tot vijf dagen in te lassen, want een lang weekend is simpelweg te kort.

Ben je van plan om toch slechts een paar dagen op een citytrip naar New York te gaan? Zorg dan dat je zeker Times Square, het Empire State building en Central Park niet mist.