Highlights van Arizona Monument Valley

Highlights van Arizona

jul 3, 2017 | USA

Arizona is een schitterende staat in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Als thuisstaat van de Grand Canyon, de Hooverdam en ‘hippie town’ Sedona, is Arizona een geliefde staat onder toeristen. De prachtige natuurparken liggen als een keten aan elkaar en zeker wanneer je een roadtrip door het westen van de VS maakt, is het logisch vanuit Arizona ook de staten Nevada en California te bezoeken. Wij zetten de top 6 highlights van Arizona voor je op een rijtje.

6 Highlights van Arizona

Het vele natuurschoon maakt absoluut een belangrijk deel uit van de highlights van Arizona. Maar ook de cultuur maakt een belangrijk deel uit van de identiteit van de staat.

1.Sedona

Sedona is een stadje, centraal gelegen in Arizona. Tot de jaren 50 van de vorige eeuw was het niet meer dan een boerendorp, tot er in de jaren 50 en 60 steeds meer kunstenaars op afkwamen.  Sedona groeide uit tot een hippie-oord en in de jaren 80 was het bijna een bedevaartsoord voor mensen die waren geïnteresseerd in spiritualiteit en new-age.

De stad is met veel festivals en musea een zeer interessante bestemming voor cultuurliefhebbers, maar natuurlijk is het ook een heerlijk stadje om als toerist doorheen te slenteren. Bekijk een impressie van Sedona.

2.Monument Valley

Monument Valley is natuurlijk een van meest iconische highlights van Arizona en was het decor voor menige westernfilm. De massieve losstaande rotsformaties die schitterend oranjerood opkleuren tijdens zonsopkomst en zonsondergang zijn bijzonder om tussendoor te rijden. Er gaan diverse tours met de jeep of te paard onder begeleiding van een gids door de natuur in het park.

3.Grand Canyon

De Grand Canyon is natuurlijk het hoogtepunt van je rondreis door Arizona. In het echt is dit geweldige wonder der natuur nog vele malen indrukwekkender dan op de foto’s. Door een van de vele wandelroutes de canyon in te maken, besef je pas echt goed hoe diep en hoe groot de kloof in werkelijkheid is. Lees meer over de Grand Canyon.

4.Lake Powell

Lake Powell is een prachtig azuurblauw stuwmeer dat ligt op de grens van Arizona en Utah. Het meer is gecreëerd door de bouw van de Glen Canyondam. De omliggende okergele rotsen contrasteren mooi met het blauwe water van het meer.

In de directe omgeving zijn er diverse leuke highlights te vinden, waaronder de Rainbow Bridge, een van ’s werelds grootste natuurlijke bruggen. Deze boog van zandsteen overspant een lengte van maar liefst 84 meter.

Ook vind je hier in de regio de Horseshoe Bend, de hoefijzervormige meander van de Colorado River.

5.Antelope Canyon

Antelope Canyon, is een kleine kloof en een zogenaamde ‘slot canyon’. Dat betekent dat de smalle kloof is uitgesleten door water of modder. Door de kloof bevindt loopt een pad waar je door een gids kan worden begeleid. De canyon is zo’n 400 meter lang en 44,3 meter diep.

6.Petrified Forest National Park

In de omgeving van het stadje Flagstaff ligt een park waar de heuvels verschillende aardlagen vertonen in verschillende tinten bruin, rood en grijs. Zo’n 225 miljoen jaar geleden was deze omgeving bedekt met een woud van enorme sequoia’s. De inmiddels versteende bomen en stronken liggen tegenwoordig verspreid over het woestijnlandschap.

De mooiste wandelroute is de Blue Mesa Trail. Hoewel deze wandelroute slechts 1,6 kilometer lang is, zijn er onderweg veel schitterende uitzichtpunten.

Een bezoek aan de staat Arizona is prima te combineren met een bezoek aan Las Vegas of een rondreis langs de nationale parken van California.