fbpx

Highlights van Hawaii

jul 1, 2021 | USA

Een vakantie naar Hawaii zal bij veel mensen hoog op hun bucketlist staan. En dat is natuurlijk niet voor niets met zo’n geweldige tropische vakantiebestemming. Hier vind je de allermooiste natuur,  de authentieke cultuur en aan waar paradijs aan wellness, luxe en heel veel avontuur. In dit blog zetten we de mooiste highlights van Hawaii op een rij op het gebied van natuur en cultuur.

Hawaii bestaat uit 137 atollen en vulkanische eilanden, waarvan de meeste niet eens toegankelijk zijn. Het zijn met name de grote eilanden die door toeristen worden bezocht en op deze eilanden vind je dan ook alle grote highlights.

Highlights van Hawaii

De eilanden Oahu, Maui, Kauai en The Big Island herbergen de meeste highlights van Hawaii en zijn dan ook uitermate geschikt voor een vakantie naar Hawaii. De vulkanische eilanden van Hawaii torenen hoog uit boven de Pacific en zijn weelderig begroeid en doorsneden met spectaculaire kloven en valleien.

Op de eilanden vind je prachtige stranden en het landschap is ontzettend gevarieerd. Het loopt uiteen van woestijnachtig landschap tot moerassen, regenwoud en hooggebergte. Net zoals in Nieuw-Zeeland zijn de flora en fauna uniek, want ongeveer 90% van de op Hawaii levende diersoorten komen nergens anders ter wereld voor.

Oahu

Oahu is het hoofdeiland van Hawaii en is een uitstekende kennismaking met de eilandengroep. Hier maak je kennis met het altijd bruisende Honolulu, het hippe Waikiki Beach en het historische Pearl Harbor.

Volcanoes National Park

Volcanoes National Park ligt op The Big Island, Hawaii zelf. Dit park herbergt de actieve Kilauea vulkaan, een schildvulkaan, en dit is een van de grootste highlights van Hawaii. Dit indrukwekkende park met zijn bijna buitenaardse landschap mag je absoluut niet missen als je op vakantie naar Hawaii gaat!

Kauai

Kauai staat vooral bekend om de adembenemende natuur. Door een zeer gevarieerde landschap op het eiland Kauai reis je langs de prachtige natuurwonderen van de spectaculaire Na’ Pali Coast en de indrukwekkende Waimea Canyon. Of maak een boottocht waarbij je langs het bekende Fantasy Island Falls komt.

Maui

Op Maui vind je ook een aantal van de voornaamste highlights van Hawaii. Denk aan de legendarische Hana Highway, maar ook een waar duikparadijs voor de kust en de oppermachtige Haleakala Vulkaan, die 75% van het eiland beslaat. De top van de vulkaan is in het Nationaal park Haleakala en ligt op drie kilometer hoogte. TIP: bezoek de top van de vulkaan rond zonsopkomst, want de vele soorten gesteenten schitteren prachtig in de ochtendzon!