highlights van Orlando

7 Highlights van Orlando

jun 12, 2017 | USA

Orlando staat bekend als een heerlijke vakantiebestemming. Het is dan ook niet vreemd dat jaarlijks vele toeristen van over de hele wereld de geweldige highlights van Orlando en de heerlijke omgeving van deze stad opzoeken om hun vakantie te vieren.

De populariteit van Orlando is voor een groot deel te danken aan de vele pret- en amusementsparken die in Orlando zelf of in de directe omgeving liggen.

Wij zetten de leukste highlights van Orlando voor je op een rijtje, zodat een bezoek aan deze bruisende stad altijd een succes is.

7 Highlights van Orlando

1.Walt Disney World

Natuurlijk is Disney World is het grootste vakantieresort ter wereld en tevens het meest bezochte themapark. Met ruim 25.000 hectare aan de meest fantasierijke attracties is de lijst aan mogelijkheden oneindig. Zelfs wanneer je hier een midweek naartoe gaat, is er bijna nog te veel om te zien.

Zeker met kinderen is Disney World natuurlijk een absolute must om te bezoeken. Je vindt hier onder andere vier minigolfbanen, talloze interactieve spelattracties, kuuroorden, waterpretparken en letterlijk alles wat je maar kunt voorstellen als je aan familieplezier denkt.

2.Blizzard Beach

Het waterpark van Disney’s heet Blizzard Beach en valt binnen het Walt Disney World Resort. Blizzard Beach is letterlijk en figuurlijk een spetterend waterpark en heeft een van ‘s werelds langste en snelste vallende waterglijbanen. Daarnaast is er een grote variëteit aan andere waterglijbanen beschikbaar, geschikt voor de kleinsten en voor volwassenen.

Natuurlijk zijn er in het park veel voorzieningen te vinden, zodat het je aan niets hoeft te ontbreken. Je vindt er een groot restaurant, vervoer van en naar andere attracties, speelruimtes voor kinderen van alle leeftijden, lockers, een veiligheidscursus voor kinderen en alles wat je nodig hebt voor een leuk en veilig dagje uit in dit waterparadijs.

Blizzard Beach is uitgegroeid tot een van de meest bezochte attracties van Orlando.

3.Mary, Queen of the Universe Shrine

Mary, Queen of the Universe Shrine, met zijn prachtige lichten, esthetische glas-in-loodramen en een prachtig beeld van Maria gemaakt in wit marmer. Dit is een indrukwekkende plek. Ook als niet-gelovige is Mary, Queen of the Universe Shrine een prachtige plek om te bezoeken.

Jaarlijks maken miljoenen katholieken een bedevaart naar het heiligdom om door de schoonheid betoverd te worden. Ook worden hier regelmatig massa- en gebedsceremonies gehouden.

Bezoekers kunnen ook het spectaculaire bronzen beeld van de “Moeder en Kind” in de buitenkapel zien.

4.SeaWorld

SeaWorld is meer dan een pretpark en behoort niet voor niets tot de highlights van Orlando. Het is een avontuurlijke wereld waar mensen het zeeleven bijna aan den lijve kunnen ervaren. SeaWorld is met een oppervlakte van ruim 200 hectare een van de favoriete bestemmingen van Central Florida.

Bezoekers kunnen zien hoe goed de dieren worden verzorgd en hoe SeaWorld bewustzijn creëert omtrent het leven van deze soms imposante zeedieren. Zo krijgen de bezoekers een onmiskenbaar rijke, maar ook educatieve ervaring en kunnen zij van nabij orka’s en dolfijnen bekijken. Dit is een schitterende ervaring!

5.De Citrus Tower

Sinds 1956 staat de 69-meter hoge Citrus Tower als een baken in de Sunshine State Florida. Vroeger bood de toren de mogelijkheid om vanaf de top de eindeloze omliggende velden met sinaasappelgaarden te zien.

Tegenwoordig biedt de Citrus Tower meer uitzicht op een volgebouwde omgeving, maar de nabijgelegen meren bieden nog altijd een mooi uitzicht. De charme van weleer is er echter nog altijd: er is nog steeds een cadeauwinkeltje dat nog altijd herinnert aan de prachtige oude tijd.

6.Universal Orlando Resort

Universal Orlando Resort trekt jaarlijks miljoenen bezoekers die hier genieten van livefilms, zoals Terminator, Twister, The Mummy, Men in Black en vele andere films. Het park biedt leuke filmervaringen en interessante tentoonstellingen.

De belangrijkste attracties zijn gehuisvest in de ongeveer 40 sets waar de gasten in principe deel uitmaken van het opnameproces.

Geniet onder andere van dergelijke favorieten als; Jimmy Neutron’s Revenge of the Mummy, Nicktoon Blast, Shrek 4-D en Live Fear Factor. Als je ooit de magie wilde meemaken hoe een film wordt geproduceerd? Dan is Universal Orlando Resort de place to be!

7.John F. Kennedy Space Center

Het Space Center vernoemd naar John F. Kennedy is gelegen op een korte rit vanaf Orlando. Duizenden mensen komen hier regelmatig samen wanneer er weer een Space Shuttle ruimteschip wordt gelanceerd. Dit is de thuisbasis van een aantal van de grootste technologische verworvenheden van de moderne mens.

In het Kennedy Space Center Visitor Complex krijgen bezoekers de unieke kans om de lancerings- en landingsfaciliteiten van NASA te zien. Ook de interactieve simulatoren en de interactieve leerstations maken een bezoek aan het Space Center bijzonder leuk en educatief.

Met de bovenstaande highlights van Orlando kan je bezoek niet meer stuk. Misschien ga je op stedentrip, misschien op doorreis, maar Orlando is een heerlijke stad om te bezoeken. Dat staat vast!