fbpx
San Francisco Cable Car

5 Highlights van San Francisco

okt 23, 2017 | USA

Wanneer je langs de westkust van de Verenigde Staten reist, dan is een bezoek aan de legendarische stad San Francisco natuurlijk een must. De heerlijke cultuur, de schitterende vergezichten over de San Francisco Bay met zijn Golden Gate Bridge, het is gewoon een heerlijke stad!

In en om de stad zijn er talloze bezienswaardigheden. Wij zetten de 5 leukste highlights van San Francisco voor je op een rijtje.

Highlights van San Francisco

1.Alcatraz

Het legendarische gevangeniseiland Alcatraz ligt in de Bay of San Francisco en tussen 1934 en 1963 werden hier de zwaarste criminelen van de VS opgesloten, aangezien ontsnappen onmogelijk was. Ook Al Capone heeft gevangen gezeten op ‘The Rock’.

Alcatraz is tegenwoordig een museum en op het eiland worden rondleidingen georganiseerd.

 

2.Angel Island

Angel Island is een staatspark en ligt ook in de Bay of San Francisco en is vanaf diverse plaatsen met de ferry bereikbaar. In vroeger tijden fungeerde het eiland als een immigratiestation en later als militaire basis. Tegenwoordig is het prachtige eiland een natuurlijk monument.

Bij een bezoek aan Angel Island leer je over de geschiedenis van het eiland en kun je heerlijk wandelend of fietsend het eiland verkennen. Hiermee heb je een heerlijke dagtrip de natuur in, vlakbij de drukte van downtown San Francisco.

3.Mount Diablo

Mount Diablo ligt ten oosten van de stad en met een hoogte van 1173 meter heb je bij helder weer vanaf de berg een schitterend uitzicht over de hele Bay Area. De berg maakt deel uit van het 8.000 hectare grote Mount Diablo State Park.

Op de berg zijn fossielen van schelpen te vinden, aangezien de berg miljoenen jaren geleden nog een zeebodem was en door tektonische beweging omhoog is gestuwd in de Diablo Mountain Range.

 

 

4.Cable car system

Legendarisch in het straatbeeld van San Francisco zijn natuurlijk de cable cars. Tussen 1873 en 1890 werden 23 routes uitgerold, waarvan er tegenwoordig nog drie over zijn. Een ritje met de cable car is een van de voornaamste toeristische attracties van de stad: jaarlijks maken zeven miljoen toeristen een ritje.

5.Fisherman’s Wharf

Fisherman’s Wharf sluit perfect aan op een ritje met de car cable system, aangezien het een van de haltes is van de drie overgebleven lijnen. Fisherman’s Wharf is een oude zeeliedenbuurt in de stad die veranderd is in een bezienswaardigheid. Je vindt er veel authentieke visrestaurants en hedendaagse trendy cafés. Fisherman’s Wharf kijkt uit op Alcatraz.

Pier 39, in het oostelijke deel van Fisherman’s Wharf, is een populair winkelgebied dat ook bekendstaat als de plaats waar grote groepen Californische zeeleeuwen te zien zijn.