Las Vegas dagtrips

Las Vegas: 4 dagtrips de natuur in

mei 22, 2017 | USA

Las Vegas is natuurlijk een van de geweldigste steden van de Verenigde Staten waar je zeker ooit moet zijn geweest. Legendarisch in Vegas zijn The Strip, de Deuce Bus en natuurlijk de talloze hotels en plaatsen die het decor zijn geweest voor filmopnames. Of je hier nu komt om te gokken, voor shopmarathon of op strooptocht langs de vele pawnshops, deze uitgestrekte stad voor elk wat wils te bieden.

Het fascinerende aan de stad Las Vegas is nog wel dat deze midden in een woestijn ligt. De omgeving van Las Vegas is rijk aan wandelroutes, bijzondere natuur, prachtige vergezichten, wijdse vlaktes en hier en daar zelfs wat woestijnbloemen.

In dit blog zetten we een viertal dagtrips voor je op een rijtje als je de drukte van Las Vegas even wilt ontvluchten.

Las Vegas: 4 dagtrips de natuur in

Wandeling: Valley of Fire State Park

Op minder dan een uur gelegen van de glitters en glamour van Las Vegas vind je ruige, maar wonderschone natuur. Het Valley of the Fire State Park wordt gekenmerkt door ruim 16 duizend hectare rode Aztec zandsteen. Het park trekt bezoekers vanuit de wijde omgeving met zijn bijna buitenaardse uiterlijk.

De mysterieuze uithoeken van de vallei nodigen uit om te gaan verkennen, terwijl de petrogliefen, het versteende hout en canyons intrigeren. Met name tijdens de zonsondergang is het park prachtig, wanneer de rotsen met een grote verscheidenheid aan kleuren worden verlicht.

Valley of the Fire State Park beschikt over 11 wandelpaden, variërend van 0,5 tot 10 kilometer. Alle routes staan duidelijk aangegeven. Zorg echter dat als je hier op pad gaat dat je veel drinkwater meeneemt en kleding die beschermt tegen directe blootstelling aan de zon.

Wandeling: Red Rock Canyon

Red Rock Canyon beschikt, zoals de naam al doet vermoeden, over een concentratie van opvallend rood Aztec zandsteen. Op slechts 23 kilometer van The Strip, is dit gebied zeer toegankelijk en kan je het bezoeken als een halve dagtrip of hele dagtrip. Je kunt er binnen 30 minuten zijn vanuit Vegas.

Red Rock Canyon heeft vrij bijzondere geologische kenmerken. De Keystone Thrust, is stuwgebergte, waarbij 65 miljoen jaar geleden twee aardschollen tegen elkaar botsten. Een van de twee platen kwam hierbij omhoog. In de Red Rock Canyon is dit het best zichtbaar.

Je kan de Red Rock Canyon te voet en of op de fiets verkennen. De paden varieren in lengte van 1,25 kilometer tot 9 kilometer.

Mountainbiken: Boulder City

Met meer dan 50 kilometer aan paden kan de mountainbiker hier zijn hart ophalen. Of je een beginner bent of een adrenalinejunk van hoog niveau, hier kun je prachtig mountainbiken.

Het leuke is dat je door Bootleg Canyon 24/7 kunt fietsen. Ook ’s nachts is het geweldig om hier tussen de rotsen door te fietsen. Of stel je voor: tijdens de zonsdondergang of zonsopkomst…

Wandeling: De Grand Canyon

Wat is er logischer dan een dagtrip vanuit Las Vegas naar de Grand Canyon. Als een van de zeven natuurlijke wereldwonderen is deze miljoenen jaren oude canyon een must-visit als je in Las Vegas verblijft. Met een lengte van 446 kilometer is bijzonder veel gelegenheid om te gaan wandelen.

Vanuit Las Vegas is de West Rim het meest toegankelijk. Binnen tweeënhalf uur rijd je vanuit Las Vegas naar de Grand Canyon. Meer informatie over wandelen in de Grand Canyon vind je in ons blog 8 Highlights van de Grand Canyon