mooiste meren van Canada

Bezoek de mooiste meren van Canada

sep 4, 2017 | Canada

Canada heeft meer dan drie miljoen meren en dat betekent ook dat er zeker een aantal schitterende exemplaren tussen zitten. Tijdens je vakantie naar Canada zou ik dan ook zeker een van de onderstaande meren proberen te bezoeken. Wij zetten de mooiste meren van Canada voor je op een rijtje.

De mooiste meren van Canada

Little Limestone Lake (Manitoba)

Little Limestone Lake ligt in het noordelijke deel van de provincie Manitoba en het meer is niet alleen erg mooi, maar verandert ook van kleur bij een toename van de watertemperatuur. Dit komt door de mergelvlokken in het water. De calciet vormt kleine kristallen waardoor de kleur verandert.  Vooral tijdens de zomermaanden kun je het bijzondere verschijnsel goed zien.

Maligne Lake (Alberta)

Maligne Lake is een van de mooiste meren van Canada, al was het alleen maar om het mooie Spirit Island. De hoge bergen, gletsjers en ongerepte bossen…Maligne Lake een must-see voor bezoekers van Jasper National Park.

Maak hier de lake cruise en bezoek Spirit Island. Het kleine eilandje werd ooit gefotografeerd en in New York tentoongesteld. Sindsdien is het eiland ‘heilig’ en een geliefde bestemming onder bezoekers van het meer.

Garibaldi Lake (BC)

Garibaldi Lake is niet al te ver rijden vanuit Vancouver. Het wordt vaak genoemd in het rijtje van de mooiste bergmeren van British Columbia. Vooral tijdens de zomer is het een populaire bestemming voor kampeerders, wandelaars en kajakkers.

Je vindt er meer dan 90 kilometer aan wandelroutes en je komt er door kleurige bloemenweiden.

De kleur van het water wordt veroorzaakt door het rotsgruis in het water. Dit zeer fijne gruis is door de gletsjer uitgeslepen van de onderliggende rotsen en geeft elk meer een unieke kleur.

Lake Memphremagog (Québec)

Lake Memphremagog in de provincie Quebec is 27 kilometer in lengte en beslaat een oppervlakte van 110 vierkante kilometer. De helft van het meer ligt in de provincie Québec, de andere helft in de Amerikaanse staat Vermont.

Over het meer gaat het verhaal de ronde dat er een ‘Loch Ness-monster’ in schuilt van 9 meter lang. Sinds het midden van de 19e eeuw zijn er talloze waarnemingen gedaan. Het meer is een populair recreatiegebied en een mooie plek voor zomerse boottochten.

Western Brook Pond (Newfoundland)

Dit zoetwaterfjord  in Gros Morne National Park is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Vanaf de parkeerplaats is het een kleine drie kwartier lopen over een houten promenade.  Met een boottour kun je over het meer varen dat in feite een binnenlands fjord is.

Great Slave Lake (NWT)

Great Slave Lake in Northwest Territories is het op acht na grootste meer ter wereld en het diepste van Noord-Amerika. Zes maanden per jaar ligt het meer onder een laag ijs en tijdens de winter is het ijs zo dik dat je er met een vrachtwagen overheen kan rijden.

In de prachtige East Arm van het meer liggen honderden eilanden en daardoor kun je hier schitterend kajakken kamperen.

 

Little Manitou Lake (Saskatchewan)

De provincie Saskatchewan heeft meer dan 100.000 meren en Little Manitou is er een van. Het water van Little Manitou heeft een driemaal zo zoute minerale dichtheid als de oceaan en is zelfs groter dan die van de Dode Zee. Hierdoor kun je heerlijk op je rug in het water zweven.

Al honderden jaren gebruiken de First Nations dit meer voor zijn heilzame eigenschappen.