fbpx

5 toffe must-sees in en om Portland, Oregon

Portland, Oregon is een van de meest verrassende steden van de Verenigde Staten en een aanrader voor iedereen die de San Francisco’s van deze wereld al heeft gezien. Dit vinden wij de vijf leukste bestemmingen in en om The City of Roses.

🇺🇸 Aanrader! Bezoek de USA & Canada Reisbeurs op zaterdag 4 en zondag 5 november in Hotel Figi in Zeist. Portland is hier aanwezig om je méér te vertellen over de stad dan wij in één artikel kunnen doen. Koop hier je kaartjes met korting!

Portland Oregon Verenigde Staten

1. Oregon Zoo

De Oregon Zoo ligt in Washington Park, iets buiten het stadscentrum. Het is de oudste dierentuin ten westen van de Mississippi, maar voor jou als reiziger is het interessanter om te weten dat dit gewoon een hele mooie en leuke dierentuin is…

Dat komt vooral doordat het park zo fraai is opgezet, aan de hand van verschillende werelddelen. Zo is er een parkdeel volledig gewijd aan Afrikaanse dieren, maar staan in Great Northwest juist beesten centraal die in dit deel van de VS voorkomen. 

Erg leuk, vinden wij. 

Portland Oregon Verenigde Staten

2. Voodoo Doughnut | Portland in Oregon, Verenigde Staten

In hoeverre een donutzaak echt een must-see is? Dat weten we niet. Feit is wel dat Voodoo Doughnut een van de populairste eetgelegenheden van Amerika is.

Dat heeft Voodoo Doughnut vooral te denken aan de heerlijke, maar toch ook opmerkelijke smaken. Ze hebben bijvoorbeeld een donut met maple syrup en bacon voor je klaarliggen, om maar wat te noemen.

Oh – en we hebben goed nieuws voor alle vegetariërs en veganisten: vrijwel alle donuts zijn ook in een plantaardige versie verkrijgbaar.

Portland Oregon Verenigde Staten

3. Providence Park

Providence Park ligt middenin Portland en is het stadion van de voetbalclub Portland Timbers. Heb je altijd al een Amerikaanse voetbalwedstrijd bij willen wonen? Dan is dit misschien wel dé plek om dat te doen.

Waarom? Nou – omdat deze club redelijk succesvol is in de MLS, de Amerikaanse voetbalcompetitie. Maar vooral omdat ze hier een leuke traditie hebben: bij ieder doelpunt wordt er een stuk van een boom afgezaagd. 

Rare jongens, die Amerikanen…

Portland Oregon Verenigde Staten

Foto: Anneloes Keunen

4. Camp 18 | Portland in Oregon, Verenigde Staten

Iets buiten de stad vind je een bestemming die wij bij toeval tegenkwamen, maar sindsdien pertinent hoort bij onze officieuze lijst favoriete bestemmingen in de VS. 

Camp 18 is een restaurant en giftshop in Seaside, Oregon waarin alles in het teken staat van houthakken en houtzagerijen. En dat toch al opmerkelijke thema is hier tot in de puntje doorgewerkt. Een hele bijzondere gewaarwording.

Als je er toch bent: vergeet niet de Cinnamon Roll te bestellen. Deze is hier namelijk zo groot als je hoofd.

5. Cannon Beach

Als je op weg bent naar Camp 18 kun je net zo goed doorrijden naar Cannon Beach. Dit is een van de meest indrukwekkende kustplaatjes van Amerika. Het doet een béétje denken aan Californië, al is de zee hier wel een stuk ruiger. 

Het letterlijk hoogtepunt van Cannon Beach is de Haystack Rock: een gigantische rots die vanuit het niets uit de zee lijkt op te stijgen.

Meer over Portland en Oregon te weten komen? Kom naar de USA & Canada Reisbeurs op zaterdag 4 en zondag 5 november in Hotel Figi, Zeist. Bestel je kaartjes alvast online en ontvang minstens 20% korting.