fbpx

San Francisco: De mist zie je vanaf hier!

ONDER DE INDRUK RAKEN VAN SAN FRANCISCO?

Bezoek de reisbeurs op 4 en 5 november in het centrum van het land of op 25 november in Eindhoven en ga goed voorbereid op reis.

Bekijk San Francisco door de mist! Ben je op zoek naar een ‘iets minder standaard’ Amerikaanse plek? Dan is San Francisco een verademing. San Francisco is de vierde stad van Californië, na Los Angeles, San Diego en San Jose. Het is tevens de enige stad in Californië die samenvalt met een county: officieel heet ze City and County of San Francisco.

San Francisco is gebouwd op maar liefst 43 heuvels en telt 805.235 inwoners.  Gelegen op het schiereiland van San Francisco scheidt de stad de Stille Oceaan van de Baai van San Francisco.

San Francisco is een van de populairste toeristische steden ter wereld. Kenmerkend zijn haar steile heuvels, de frisse zomers en de mysterieuze mist die vaak in de baai hangt.

De bekendste symbolen van de stad zijn de Golden Gate Bridge, het eiland Alcatraz, Chinatown, de Transamerica Pyramid en de iconische kabeltrams. Ook de homowijk Castro geniet internationale bekendheid. San Francisco wordt dan ook beschouwd als de bruisende homohoofdstad van de wereld. Nog een leuk weetje: de spijkerbroek is hier uitgevonden…

Laat je maximaal inspireren & adviseren en ga relaxed en zorgeloos op pad. Bezoek de reisbeurs.

Kijk voor meer informatie over San Francisco op  ‘WE ARE TRAVELLERS’

VOLGEND JAAR NAAR SAN FRANCISCO?

Bezoek de reisbeurs op 4 en 5 november in het centrum van het land of op 26 november in Eindhoven en laat je maximaal inspireren en adviseren.

De ‘Golden Gate City’ is een fascinerende stad met een multicultureel karakter. Door velen wordt deze stad gezien als de mooiste van Amerika. Bij de haven wordt het geluid van de meeuwen overstemd door misthoorns en cable cars. Door de vele culturen die de stad rijk is, is een spraakverwarring bijna onontkoombaar, aangezien er soms Italiaans, Spaans en Chinees door elkaar wordt gesproken.

De keukens aan de Pier verspreiden de heerlijkste geuren en dit is dan ook de aangewezen plek om te dineren. Een stadsrondrit laat je kennismaken met de vele bezienswaardigheden.  Bezoek de unieke Fisherman’s Wharf, de Golden Gate Bridge en Alcatraz, de gevangenis met het mooiste uitzicht ter wereld. Maak ook een excursie buiten de stad naar Muir Woods, Napa Valley of Monterey.

Het kenmerkende silhouet met de skyline van San Francisco is een geijkt panorama geworden voor veel televisieseries en films, waarbij de serie ‘Streets of San Francisco’ de kroon spant.

Films die de stad prominent als decor gebruikten zijn onder meer Alcatraz en The Rock, Vertigo en de Dirty Harry serie van en met Clint Eastwood. De stad leent zich uitstekend voor een rondreis met kinderen, met de auto of met de camper.

Alcatraz
Een must-see van San Francisco is toch wel Alcatraz Island, dat midden in de baai van San Francisco ligt. Dit eiland diende tot 1907 als militair fort en werd daarna gebruikt als militaire gevangenis. Hier heeft onder andere de beroepscrimineel Al Capone vastgezeten. Tegenwoordig is Alcatraz een National Park onder het beheer van National Park Service. Het eiland is per boot te bezoeken voor het publiek. Je kan op het eiland ook de oudste nog steeds werkende vuurtoren van Amerika bezichtigen.

Ga je op reis naar de USA of Canada? Bereid je dan goed voor en laat je uitgebreid inspireren en adviseren voor onze adviseurs  op de Noord-Amerika Reisbeurs.

NOG BETER VOORBEREID NAAR SAN FRANCISCO?

Bezoek de reisbeurs op 4 en 5 november in Bussum of op 25 november in Eindhoven en proef alvast de sfeer.

Vrije geesten, kunstenaars, hippies & schrijvers voelen zich aangetrokken tot de relaxte levensstijl en sfeer van Florida Keys.

BEZOEK DE GROOTSTE USA & CANADA REISBEURS IN HET CENTRUM VAN HET LAND OF IN EINDHOVEN

Bezoek de reisbeurs op 4 en 5 november in het centrum van het land of op 25 november in Eindhoven.

Je droomreis begint op 4 en 5 november op de USA & Canada reisbeurs in het centrum van het land of in Eindhoven op 25 november. Op deze dagen staan touroperators, airlines en andere reisspecialisten klaar om je alle ins en outs mee te geven over Noord-Amerika. Maak kennis met de blues en de achtergrond van Martin Luther King in Mississippi. Bekijk beren of walvissen in het wild. Reis rond met de camper, auto of motor. Ontspan in Florida op de mooie stranden en maak plezier in een attractiepark. Reis met de trein dwars door Canada en duik in de cultuur en in de wildernis van Yukon. Plan je droomreis met specialisten die veelal zelf intensief rondreizen en hun ervaringen graag met je delen. Ook kun je presentaties en films bekijken van een aantal waanzinnig mooie bestemmingen en een kijkje nemen in een van de twee campers die we hebben staan.

Bespaar tijd én geld in je voorbereiding want alle kennis is op één locatie op één dag beschikbaar!

Je reis begint op de USA & Canada reisbeurs!