Stedentrip naar Ottawa, de hoofdstad van Canada

jun 19, 2017 | Canada

Een stedentrip naar Ottawa is een ontzettend leuke dagtrip. In deze altijd actieve stad is het hele jaar door wel iets te doen. Tijdens de zomer kun je er heerlijk wandelen, fietsen en highlights bezoeken, tijdens de winter kun je schaatsen op het beroemde Rideau Canal, gaan langlaufen vlak buiten de stad of gewoon op pad gaan om schilderachtige foto’s te schieten.

Het gehele jaar door is er een grote keuze aan festivals, musea en galerieën.

Stedentrip naar Ottawa

Trek de natuur in de Green Belt

De Green Belt is een gebied van meer dan 20.000 hectare natuur en verbindt Ottawa met het aan de andere zijde van de rivier gelegen Gatineau Park.  Het landschap beschikt over wetlands en bossen en is in de zomer heerlijk om doorheen te fietsen of te wandelen. In de winter is dit gebied populair om te langlaufen of te sneeuwwandelen.

Cultuur in Ottawa

Ottawa is een walhalla voor cultuurliefhebbers. In deze stad vind je veel musea, galerieën en theaters van wereldklasse. Bezoek zeker de National Gallery of Canada waar The Group of Seven Paintings wordt geëxposeerd.

Verlaat de hoofdstad ook zeker niet zonder een bezoek aan de Diefenbunker, een ondergrondse bunker die stamt uit de tijd van de Koude Oorlog. In deze bunker had de premier samen met 535 overheids- en defensiefunctionarissen moeten overleven bij een nucleaire aanval.

Bezoek het parlementsgebouw

In Ottawa staat het parlementsgebouw. Het sierlijke pand torent hoog boven de stad uit en vanaf de andere kant van de rivier is dit stadbaken prachtig zichtbaar.

Op Parliament Hill kun je de wisseling van de wacht zien of aan een rondleiding door het parlementsgebouw deelnemen, waarbij je ook de schitterende nationale bibliotheek bezoekt. Beklim bij het bezoek ook zeker de klokkentoren, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

Proef de nieuwste trends

Voor Foodies is de trendy wijk Westboro the place to be. Hier vind je vegan eethuisjes, decadente Wagyuburgers en en echte haute cuisine. Ook kun je hier heerlijk shoppen in de talloze hippe boetiekjes.

Doe een biertour

Ottawa heeft een grote Duitse gemeenschap, want na de Tweede Wereldoorlog zijn veel Duitsers naar Canada geëmigreerd. De ambachtelijke bierscene in Ottawa is dan ook bijzonder groot. De Duitsers zetten destijds hier hun tradities voor met bierproeverijen en talloze kroegen waar je heerlijke ambachtelijke biertjes kan krijgen.

Met de bovenstaande vijf activiteiten kun je je stedentrip naar Ottawa kun je zeker tot een succes maken. Natuurlijk kan een bezoek aan de stad ook deel uitmaken van je rondreis door Oost-Canada.