fbpx
Nationale parken van Californie

Top 5 Nationale parken van Californië

mei 29, 2017 | USA

De schitterende nationale parken van Californië hebben een enorme aantrekkingskracht op toeristen. De afwisselende landschappen en de mooie natuur maken deze parken tot een geliefde bestemming. Wij zetten de vijf mooiste voor je op een rijtje.

Top 5 Nationale parken van Californië

1.Point Reyes National Seashore

Californië staat bekend om zijn mooie stranden, maar degenen die liever de natuur opzoeken met zeehonden en eenzaamheid, moeten naar Point Reyes National Seashore, 37 mijl ten noorden van San Francisco. Het gebied is sinds 1962 beschermd en het schiereiland beschikt over een van de weinige wilde stranden van Californië. Het park van bijna 180 vierkante mijl grenst aan Tomales Bay, een langwerpige baai die is ontstaan door de San Andreas breuklijn.

De landtongen en kliffen bieden een toevluchtsoord voor wilde dieren, waaronder roofvogels en nestelende zeevogels. Ook huist er grote kudde tule elanden – een ondersoort van de gewone eland. Point Reyes is het hele jaar door een populaire bestemming, maar vooral in de periode van eind december tot half maart, wanneer maar liefst 20.000 grijze walvissen langs het schiereiland migreren vanuit Alaska naar de paargronden van Baja California.

Point Reyes ligt op slechts een uur rijden vanuit San Francisco en biedt backcountry wandelmogelijkheden in overvloed.

2.Death Valley National Park

Death Valley klinkt als een park waar je beter weg kunt blijven, maar de onheilspellende naam zegt absoluut niets over deze barre plaats die stiekem jaarlijks toch wel veel bezoekers trekt. Toeristen van over de hele wereld noemen die een plek die je ‘ooit eens moet bezoeken’.

Het grootste deel van het jaar is dit uitgestrekte en ruige deel van deze Oost-Californische woestijn gigantisch warm. Bezoekers die hier voor het eerst komen zijn vaak overdonderd door de levendige kleuren van de woestijn. Al duizenden jaren leefden de mensen van de Timbisha stam hier. Zij migreerden gedurende de seizoen tussen de vallei en de vruchtbare bergen.

De Death Valley heeft negen campgrounds en diverse lodges met airconditioning, waaronder de historische Furnace Creek Inn en het Panamint Springs Resort.

Tip: Een van de beste plaatsen om Death Valley in al zijn glorie zien is Zabriskie Point. Zowel bij zonsopkomst of zonsondergang heb je hier de mooiste uitzichten. Het punt gemakkelijk te bereiken en is slechts een korte wandeling vanaf een grote parkeerplaats.

3.Yosemite National Park

Met zijn prachtige door gletsjers gebeeldhouwde geologie, rijke flora en fauna, is Yosemite National Park een van de kroonjuwelen van de Amerikaanse nationale parken. Gelegen op 200 mijl ten oosten van San Francisco is de granieten ondergrond van Yosemite gevormd door de enorme gletsjers die hier ongeveer drie miljoen jaar geleden het landschap bedekten.

Tegenwoordig is Yosemite bekend om de fantastische recreatiemogelijkheden, zoals wandelen, raften, vissen en wildlife spotten. Ook is het park een geliefde bestemming voor bergbeklimmers.

Het hele jaar door ontvangt Yosemite bezoekers vanuit de hele wereld. Hoewel het tijdens de zomerperiode soms flink druk kan zijn, kan de winterperiode ook mooi zijn om het park te bezoeken. Het park verandert dan in een prachtig wit sprookjeslandschap.

Wanneer je het park bezoekt, trek hier dan zeker een dag of drie, vier voor uit om het optimale uit je bezoek te halen. In Yosemite kun je prachtig wandelen en mountainbiken tegen het decor van het ruige landschap. Als een van de top nationale parken van Californië, moet je absoluut in Yosemite zijn geweest.

4.Joshua Tree National Park

Het Joshua Tree National Park is vernoemd naar de bijna buitenaardse landschappen. Het park ligt tussen Los Angeles en San Diego en wordt gekenmerkt door twee totaal verschillende woestijnlandschappen: enerzijds de lager gelegen Colorado Desert waar diverse struikgeassen groeien, anderzijds de Mojave Desert, waar de typische Joshua Trees groeien. Met name de Mojave Desert staat bekend om het bizarre landschap, waar massieve rotsformaties zijn afgebrokkeld in talloze ‘boulders’.

De talloze rotsformaties die schitteren in de Zuid-Californische zon trekken bergbeklimmers uit alle hoeken van de wereld om hier hun hart op te halen.

Aangezien de luchtvochtigheid hier bizar laag is en er geen lichtvervuiling is, zijn er maar weinig plaatsen op aarde waar je de Melkweg zó mooi kan zien. Er zijn negen campings verspreid door het park.

5. Sequoia en Redwood National Park

Als je ooit van Sequoia Park hebt gehoord, weet je dat je daar de grootste bomen ter wereld vindt. Redwood National Park in het noorden van Californië is echter de thuisbasis voor de hoogste bomen te wereld. Deze bomen hebben zelfs een hoogte van meer dan 100 meter! Hyperion, de allerhoogste levende boom ter wereld meet zelfs 115,7 meter! De exacte locatie van Hyperion is een goed bewaard geheim. Aan de basis van deze torenhoge boom voel je je maar heel nederig en klein.

De grote sequoia’s bedekten ooit de meer dan 5.000 vierkante mijl van de kust van Californië. Helaas is 96% van deze oude oerbossen in de loop der tijd gekapt. Tegenwoordig zijn bijna de helft van alle resterende sequoia’s te vinden in de nationale en staatsparken.

Verspreid over de twee parken liggen vier campings.