fbpx

Wandeling Valley of the Five Lakes, Jasper, Alberta

okt 13, 2018 | Canada

Op ongeveer negen kilometer ten zuiden van Jasper, langs de Icefields Parkway, ligt de Valley of the Five Lakes. Deze schitterende wandelroute is een absolute must als je Jasper National Park bezoekt. Langs de route vind je jadeblauwe gletsjermeertjes, heb je een grote kans wildlife te zien en kun je je hart ophalen in de prachtige ruige Canadese natuur!

Wandelroute Valley of the Five Lakes

Met een lengte van 4,5 kilometer is de wandelroute van de Valley of the Five Lakes een heerlijke wandeling die te doen is in twee uur. Je hebt dan de gelegenheid om onderweg mooie foto’s te maken en lekker op je gemak van de natuur te genieten. In het parcours zit een hoogteverschil van zo’n 66 meter, dus de route is ook geschikt om te wandelen voor kinderen en senioren.

Vanaf de parkeerplaats volg je het pad door het bos, waarbij je de brug over de Wabasso Creek passeert. Wandel door tot de kruising. Door de wandelroute van de Valley of the Five Lakes met de klok mee te lopen, hou je de volgorde aan van de namen van de meertjes die je passeert, namelijk: First, Second, Third, Fourth en Fifth Lake. Sla bij de kruising dus linksaf.

Het eerste uitzicht over First Lake krijg je al snel door een kleine opening tussen de bomen. Hier kun je nog niet echt de mooie kleur van het water zien, maar no worries, want verderop is een goed uitkijkpunt.

Bij de volgende kruising in het parcours sla je linksaf zodat je langs First Lake kan lopen. De uitzichten zijn nu beter en je kan nu de blauwgroene kleur van het water beter zien, zeker als de zon recht in het water schijnt.

Bij de volgende kruising vervolg je de route rechtdoor, langs Second, Third en Fourth Lake. Lake Three is bij de meeste mensen favoriet, aangezien die een prachtige diepgroene kleur heeft.

Bij Third Lake vind je de ultieme Canadese plek om even uit te rusten: in een paar rode typisch Canadese stoelen kun je heerlijk genieten van het uitzicht.

Een klein stukje verder ligt Fourth Lake, waar het pad vlak langs het water loopt. Daarna volg je  de route en passeer je Fifth Lake.

TIP 1: De kleine heuvel langs Fifth Lake biedt een mooi uitkijkpunt over het meer.

Dus hou je van knalblauwe gletsjermeren en een prachtige en ruige omgeving? Bezoek dan zeker de Valley of the Five Lakes.