fbpx
Vancouver Island

Vancouver Island: het vakantie-eiland bij uitstek

mei 15, 2017 | Canada

De highlights van Vancouver Island zijn niet op één hand te tellen. Dit vakantie-eiland bij uitstek is niet alleen een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld, ook de Canadezen zelf gaan maar wat graag naar Vancouver Island.

Wat maakt Vancouver Island tot zo’n geliefde vakantiebestemming?

Zowel de cultuur als de natuur maken het eiland zo populair. En als je op vakantie gaat naar West-Canada, is het zeker de aanbeveling om Vancouver Island ook te bezoeken. Het zachte tijdens de zomers subtropische klimaat en het lange seizoen geven een heerlijk vakantiegevoel. Het lijkt of het landschap hier net iets mooier is dan elders en of de mensen net iets vriendelijker zijn. Hier ervaar je de ultieme relaxte laid back cultuur van Canada.

Aangezien het eiland zoveel te bieden heeft en jouw bezoek waarschijnlijk slechts een deel uitmaakt van je hele rondreis door West-Canada, hebben we een achttal highlights voor je op een rijtje gezet.

De 7 bezienswaardigheden op Vancouver Island

Inner Harbour, Victoria

De Victoria Harbour is een heerlijke plek om te vertoeven. Deze haven bestond honderden jaren geleden al en in de bouwstijl rondom de haven herken je de prachtige Engelse koloniale bouwstijl.

De haven is een druk centrum voor pleziervaart en kleine cruiseschepen. De haven ligt op een steenworp afstand van de historische straten en onderscheidende architectuur. Tijdens de zomers is de haven het toneel van festivals, shows en muziek.

Butchard Gardens, Victoria

Wanneer je in Victoria bent zijn de geweldig mooie Butchard Gardens een absolute aanrader om te zien. In 1904 startte de industrieel Robert Pim Butchart een kalksteengroeve op Vancouver Island en zijn vrouw maakte een mooie bloementuin bij hun huis. In de loop der decennia groeide de hooby ‘uit de hand’ en van generatie op generatie groeiden de tuin uit tot een compleet park dat bezoekers uit de gehele wereld trekt.

Tegenwoordig bestaan de tuinen bij elkaar uit meer dan een miljoen perkplanten in zo’n 900 variëteiten die ononderbroken in bloei staan van maart tot en met oktober. Tip: bezoek de Butchard Gardens tijdens de Indian Summer voor nóg meer adembenemende kleuren.

Royal BC Museum

Gevestigd in de stad Victoria is het Royal British Columbia Museum de place to be als je belangstelling hebt voor de lokale cultuur en historie, zeker van de First Nations.

Je vindt in het Royal BC Museum drie vaste galeries: natuurlijke historie, de moderne geschiedenis en de geschiedenis van de lokale First Nations. De collecties van het museum bestaan uit maar liefst 7 miljoen objecten, met inbegrip van exemplaren van natuurlijke historie, maar ook kunstvoorwerpen en archiefstukken.

Avatar Grove

Avatar Grove is een oerbos aan de zuidwestkust van Vancouver Island. Het lijkt of hier testosteron in de grond heeft gezeten. De bomen die je hier vindt zijn meer dan 800 jaar oud en zijn tot wel 75 meter hoog. Sommige bomen hebben een omtrek van wel 8 meter. Deze bomen hebben zo’n 350 jaar geleden een overweldigende bosbrand overleefd en zijn ontsnapt aan de kapzucht van Europese kolonisten. Je vindt Avatar Grove bij het kustplaatsje Port Renfrew.

Walvissen spotten

Walvissen spotten is één van leukste dingen om te doen op Vancouver Island. In de zeestraat tussen het vasteland en het eiland zijn met name tijdens de zomer veel walvissen. Vaak zie je ze al tijdens de overtocht met de veerboot.

Op het eiland zijn er talloze lokale ondernemers die whale watching tours aanbieden, waarbij je met een Zodiac of met een grotere boot de zee op gaat om walvissen te spotten.

Tofino, voor het ultieme vakantiegevoel

Tofino is een klein idyllisch plaatsje langs de westkust van Vancouver Island. Ver borgen achter de oerbossen is dit kleine kustplaatsje een paradijs voor surfers. Surfers vanuit de hele wereld komen naar het ‘Santa Cruz van Canada’.

De hippiecultuur geeft het oord een nog relaxter sfeertje en als je hier eenmaal bent neergestreken op een van de heerlijke zandstranden, dan vraag je je af waarom je nog terug zou keren naar

Telegraph Cove

Als het gaat om pittoreske dorpjes of stadjes op Vancouver Island, dan behoort Telegraph Cove toch wel tot de top drie van de lijst. Deze kleine gemeenschap is weggestopt aan de oostelijke kust van Noord-Vancouver Island. Gelegen aan de Johnston Strait is dit kleine dorpje een populaire bestemming tijdens de zomermaanden. De smalle baai bruist van de whale watchers, vissers, watersporters, kampeerders en kajakkers. Het gezellige haventje van Telegraph Cove Resort móet je gezien hebben.

Vancouver Island is een heerlijke vakantiebestemming en herbergt talloze highlights en mooie plekken. Als je al deze mooie plekken van het eiland wilt zien, trek er dan maar gerust twee tot drie weken voor uit. En je gaat natuurlijk naar Canada om zoveel mogelijk moois te zien. Dan betekent helaas dat je soms keuzes moet maken.