fbpx

Wintersport in Canada: Lake Louise

okt 2, 2020 | Canada

Lake Louise is natuurlijk superpopulair tijdens de prachtige zomers in de Rocky Mountains. Zodra de eerste sneeuw weer valt, verandert het decor rond het iconische meer in een prachtig winterwonderland. En hier is het dan ook een walhalla om je wintersport in Canada te vieren.

Het Lake Louise Ski Resort in Canada is waarschijnlijk een van de mooiste en meest romantische plekken ter wereld om je skivakantie te vieren. Hier heb je geweldige uitzichten, prachtige natuur én een bijzonder goede sneeuwzekerheid.

Het skigebied van Lake Louise is een skioord van wereldklasse, gezinsvriendelijk en bovendien kunnen skiërs van alle niveaus hier hun hart ophalen. Bovendien beschikt het resort over snelle liften, waardoor de wachttijden tot het minimum beperkt blijven.

Over wintersport in Canada bij Lake Louise

Het Lake Louise Ski Resort is de grootste van de drie resorts in de regio Banff met een oppervlakte van 1.700 hectare! Het gebied is opgedeeld in drie gebieden: de Frontside, de Backside Powder Bowls en de Larch Area.

De Frontside van het resort heeft veel mooie pistes en brede tussenliggende boulevards. De verticale hoogte van bijna een kilometer is natuurlijk enorm. De Backside van Lake Louise Ski Resort is geweldig voor experts met steile afdalingen, geulen, glooiende en steile kommen. De gebieden van de Ptarmigan en Larch Area  hebben een aantal mooie open vlaktes.

De bereikbaarheid van het skigebied is uitstekend, want vanaf de luchthaven in Calgary ben je in een kleine twee uur in Lake Louise.

Voor zo’n groot skigebied heeft Lake Louise verrassend genoeg slechts 10 liften, waarvan 3 magic carpets. Met uitzondering van de Paradise stoeltjeslift, is zijn de overige liften modern en supersnel. De lange Grizzly Express-gondel is zeer indrukwekkend en geeft uitzicht over de sprookjesachtige omgeving.

Kwaliteit en sneeuwzekerheid Lake Louise

Hoewel het skigebied van Lake Louise werkelijk een geweldig terrein heeft, is de sneeuwkwaliteit en -hoeveelheid niet de beste. Wel zijn er bij Lake Louise bijzonder lage temperaturen, wat de kwaliteit weer ten goede komt. De poedersneeuw is over het algemeen erg droog en donzig.

Verblijf Lake Louise

Om het gebied te bezoeken is het niet noodzakelijk over een auto te beschikken, aangezien er vanuit Calgary en Banff shuttlebussen af en aan rijden en ook tussen het Fairmont Hotel, Lake Louise Village en het skigebied. Toch kan het zeker voor gezinnen erg handig zijn om wat flexibiliteit te hebben van een huurauto. Zeker aangezien de voorzieningen niet overdadig zijn en vrij duur, kan het de moeite waard zijn om in Banff te verblijven en dagelijks de (prachtige) rit van Banff naar Lake Louise te maken.