fbpx

Wintersport in Breckenridge, Colorado

okt 6, 2019 | USA

Breckenridge, Colorado kent een geschiedenis die veel verder teruggaat dan die van een ski-oord. Het was halverwege de 19e eeuw dat hier hordes gelukszoekers op afkwamen om goud te zoeken. Eind negentiende eeuw zakte de goudindustrie even in, maar begin twintigste eeuw trok deze weer in alle hevigheid uit. Tegenwoordig is het een topbestemming, zeker als je op wintersport in Breckenridge wilt gaan.

Het bijzonder charmante dorp is gezellig en ademt vakantiesfeer. De Victoriaanse bouwstijl van veel panden en de ouderwetse uithangborden zorgen voor een uniek uiterlijk en je waant jezelf bijna op een filmset.

Bijna haaks op het historische uiterlijk staat de hippe cultuur van skiërs en snowboarders. Toch gaan deze twee uitersten bijzonder goed hand in hand. Er is altijd een gezellige bedrijvigheid in de restaurantjes, winkeltjes en barretjes en de compacte opbouw van het dorp zorgt dat alles op loopafstand bereikbaar is.

Het skigebied van Breckenridge

Het skigebied van Breckenridge is opgebouwd uit een vijftal bergen die zijn voorzien van maar liefst 34 liften, waaronder de hoogste van heel Noord-Amerika. Deze lift ligt op een hoogte van 3.962 meter boven zeeniveau!

Het complete resort geeft je beschikking over 4 snow parks, meer dan 150 pistes. Wat vooral mooi is aan wintersport in Breckenridge zijn de geweldige uitzichten. Het gebied is opgedeeld in de ‘5 Peaks of Breckenridge’.

Peak 6 is de jongste telg van het skigebied en vooral bestemd voor gevorderde skiërs en snowboarders met brede, glooiende afdalingen. De open vlakte is na een sneeuwstorm een geweldige witte vlakte die direct uitdaagt om een prachtige lange afdaling te maken.

Peak 7, 8 vormden samen met 9 en 10 oorspronkelijk samen het skigebied van Breckenridge. Peak 8 heeft de hoogste stoeltjeslift van Noord Amerika. Deze Imperial Express SuperChair brengt je naar een hoogte van meer dan 3900 meter hoogte. Om van daar naar beneden te skiën moet je wel beschikken over stalen zenuwen, want vanaf hier ga je naar beneden over één van de steilste afdalingen van Colorado.

Peak 9 biedt ski- en snowboardmogelijkheden voor alle niveau’s. Met name het onderste deel is geschikt voor beginners. Besluit je om naar de top te gaan, dan kun je ook als gevorderde je hart ophalen.

Peak 10 staat bekend om de prachtige afdalingen tussen de bomen door. Op deze berg vind je ook buckelpistes.

Sneeuwzekerheid Breckenridge

Op wintersport in Breckenridge kun je van november tot en met april. In deze periode valt er meestal over de drie meter sneeuw.

Het dorpje Breckenridge ligt in een schitterend gebied om vakantie te vieren. Niet alleen tijdens de lange winters is het een geliefde bestemming, ook in de zomer is het hier prachtig!