wintersport in Canada

Wintersport in Canada

okt 30, 2017 | Canada

Wintersport in Canada neemt in toenemende mate een vlucht onder Europese wintersportliefhebbers. En dat is ook niet zo vreemd! De geweldige sneeuwzekerheid en de prachtige omgeving in met name de Canadese Rocky Mountains heeft een enorme aantrekkingskracht.

Vooral de bestemmingen zoals Whistler Blackcomb, Banff/Lake Louise en Mont Tremblant in de oostelijke provincie Québec zien een toenemend aantal bezoekers uit Europa. De gunstige ligging ten opzichte van de luchthavens maakt dat deze bestemmingen in feite net zo eenvoudig bereikbaar zijn als een gemiddelde Europese skibestemming.

Wintersport in Canada

Het land- en bergklimaat zorgt voor lange skiseizoenen en enorme hoeveelheden sneeuw, vaak al in oktober. De bestemming Whistler ligt relatief dichtbij de kust en profiteert van de grote hoeveelheden vochtige lucht die vanaf de oceaan de Coastal Mountains worden ingeblazen. Die lucht stijgt snel op en koelt bijzonder snel af, waardoor er flink wat neerslag valt. Zeker wanneer de temperaturen in de loop van september en begin oktober dalen, kan dat reeds de eerste sneeuw op de pistes geven.

Vrijwel jaarlijks ligt er ruimschoots voor aanvang van het officiële skiseizoen voldoende sneeuw.

Skien in Banff

De skiresorts in de Rocky Mountains, waarvan Banff/Lake Louise veruit de populairste skibestemming is, profiteren van de hoge ligging en de grote hoeveelheden sneeuw. E voorzieningen in deze omgeving zijn bijzonder goed. Hier gaat het toerisme 365 dagen per jaar door. Tijdens de zomer komen hier vooral natuurliefhebbers om van de prachtige natuur te genieten. Tijdens de winter kun je hier prachtig skien in het ‘Winter Wonderland’, tegen het prachtige decor van Banff National Park.

Zeker dit gebied in de omgeving van Banff is bijzonder in trek bij Europeanen die kiezen voor wintersport in Canada. Wanneer je aanvliegt op de luchthaven van Calgary, sta je binnen twee uur in hartje Banff.

In de directe omgeving vind je dan maar liefst drie flinke skiresorts en de mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. Of je nu wilt freestyle skiën, snowboarden of powder snow skien, Mount Norquay, Sunshine Village en Lake Louise hebben het allemaal.

Banff is een gezellig bergstadje met vele leuke winkeltjes, restaurantjes en barretjes in alle prijsklasses.

Skiën in Whistler

De meest ultieme wintersport in Canada beleef je waarschijnlijk is Whistler. Het skiresort ligt op ongeveer anderhalf uur rijden vanaf de luchthaven in Vancouver en is al jaren op rij verkozen tot het beste skiresort van heel Noord-Amerika.

Whistler Village is bijzonder gezellig en natuurlijk is het leuk om aan je skivakantie een paar dagen Vasncouver vast te plakken om de mooie stad te verkennen.

Skiën in Mont Tremblant

Mont Tremblant is verreweg het populairste skiresort ten oosten van de Rocky Mountains en is dan ook het best gewaardeerde skiresort van het oostelijke deel van Noord-Amerika. Wanneer je deze skibestemming bezoekt vlieg je aan op Montreal en met ongeveer anderhalf uur rijden, ben je bij het bijzonder gezellige skidorpje.