fbpx

Bryce Canyon: Het avontuur begint hier!

OVERWELDIGD WORDEN DOOR BRYCE CANYON?

Bezoek de reisbeurs op 4 en 5 november in het centrum van het land of 25 november in Eindhoven en ga goed voorbereid op reis.

Wil je op vakantie naar de USA? Breng dan zeker een bezoek aan Bryce Canyon. Dit schitterende nationale park is gelegen in het zuidwesten van de Amerikaanse staat Utah. Bryce Canyon is een schitterende bestemming als onderdeel van je rondreis in Amerika.

Deze canyon is beroemd om zijn unieke geologische rotsformaties. De kalk- en zandsteenformaties zijn door de weerelementen langzaam geërodeerd en door vorst en dooi gevormd tot de zogenaamde ‘hoodoos’.

De afgesleten toppen zorgen voor prachtige formaties die in het zonlicht een erg mysterieuze aanblik geven. De zon kan mooie kleurschakeringen veroorzaken op het oppervlak van de rotsen die variëren van roze naar oranje.

De Bryce Canyon maakt deel uit van de Grand Staircase. De Grand Staircase is een immense reeks van sedimentaire gesteentelagen en is verdeeld over Bryce Canyon National Park, Zion National Park en de Grand Canyon.

Bezoek Bryce Canyon

In Bryce Canyon rijdt een gratis shuttlebus van het ene uitzichtpunt naar het andere. Vanaf deze punten heb je een mooi uitzicht over de hele vallei, vooral bij zonsopgang en zonsondergang, bijvoorbeeld bij Sunrise Point, Sunset Point, Inspiration Point, Bryce Point en Fairyland Point. Wandelaars kunnen hun hart ophalen. Veel van de rotsen hebben namen, zoals ‘The Submarine’ en ‘The Naked Woman’. Enkele bekende wandelroutes zijn Mossy Cave, Rim Trail, Bristlecone Loop, Queens Garden, Navajo Trail, Tower Bridge, Hat Shop en Swamp Canyon.

Laat je maximaal inspireren & adviseren en ga relaxed en zorgeloos op pad. Bezoek de reisbeurs.

Lees avonturen over Nationale Parken in Noord-Amerika van ‘WE ARE TRAVELLERS’

VOLGEND JAAR OP AVONTUURLIJKE VAKANTIE NAAR USA EN BRYCE CANYON?

Bezoek de reisbeurs op 4 en 5 november in het centrum van het land of op 25 november in Eindhoven en laat je maximaal inspireren en adviseren.

Net buiten Bryce Canyon staat de Ruby’s Inn, één van de oudste verblijfplaatsen in het gebied. Het gebouw bestaat al sinds 1924 en is diverse keren getroffen door brand, waarvan de nachtelijke brand in 1984 de ergste was. Het gebouw is elke keer weer hersteld.

Nog altijd is de Ruby’s Inn een populaire verblijfplaats voor toeristen en sinds enkele jaren is er ook een camping bijgekomen. Er zijn twee campings in het park, North Campground en Sunset Campround. De North Campground is het hele jaar geopend, de Sunset Campground is open van het voorseizoen tot het begin van de herfst. De 114-kamer tellende Bryce Canyon Lodge is een andere manier om te overnachten in het park.

Een favoriete bezigheid van de meeste bezoekers is landschapsfotografie. Door de grote hoogte van Bryce Canyon en de schone lucht zijn de foto’s van de zonsop- en zonsondergang ronduit spectaculair te noemen.

Bryce Canyon ligt op een hoogte van ongeveer 2700 meter, waardoor het weer onvoorspelbaar kan zijn. De winter zijn erg oud (tot wel -30 graden), de zomers zijn warm. Op grotere hoogte is de temperatuur aangenaam tot fris.

Heb je het voornemen Bryce Canyon te bezoeken? Bezoek dan de USA & Canada Reisbeurs en laat je adviseren en enthousiasmeren door onze professionals.

NOG BETER VOORBEREID NAAR BRYCE CANYON?

Bezoek de reisbeurs op 4 en 5 november in het centrum van het land of op 26 november in Eindhoven en proef alvast de sfeer.

Ik vond het bijna een magische ervaring, de zon schijnend op de rotsen. Al die kleuren… Adembenemend.

BEZOEK DE GROOTSTE USA & CANADA REISBEURS IN HET CENTRUM VAN HET LAND OF IN EINDHOVEN

Bezoek de reisbeurs op 4 en 5 november in het centrum van het land of op 25 november in Eindhoven.

Je droomreis begint op 4 en 5 november op de USA & Canada reisbeurs in het centrum van het land of in Eindhoven op 25 november. Op deze dagen staan touroperators, airlines en andere reisspecialisten klaar om je alle ins en outs mee te geven over Noord-Amerika. Maak kennis met de blues en de achtergrond van Martin Luther King in Mississippi. Bekijk beren of walvissen in het wild. Reis rond met de camper, auto of motor. Ontspan in Florida op de mooie stranden en maak plezier in een attractiepark. Reis met de trein dwars door Canada en duik in de cultuur en in de wildernis van Yukon. Plan je droomreis met specialisten die veelal zelf intensief rondreizen en hun ervaringen graag met je delen. Ook kun je presentaties en films bekijken van een aantal waanzinnig mooie bestemmingen en een kijkje nemen in een van de twee campers die we hebben staan.

Bespaar tijd én geld in je voorbereiding want alle kennis is op één locatie op één dag beschikbaar!

Je reis begint op de USA & Canada reisbeurs!