fbpx

Canada’s camperroutes: de móóiste wegen

Een camper huren in Canada is eigenlijk altijd een goed idee. Déze roadtrips zijn onze favorieten. Staat jouw lievelingsroute er ook bij?

🇨🇦 Tip van ons! Wil je meer suggesties voor camperreizen door Canada? Kom naar de USA & Canada Reisbeurs op zaterdag 4 en zondag 5 november in Hotel Figi in Zeist. De verschillende specialisten die hier aanwezig zijn, helpen je ongetwijfeld aan jouw droomreis. Bestel je kaartjes hier!

Camper huren Canada

1. Icefields Parkway | Camper huren in Canada

De Icefields Parkway in de Canadese provincie Alberta is een van de bekendste roadtrips voor Noord-Amerika.

Het is niet moeilijk om te zien waarom. Tenslotte loopt deze weg van het ene fenomenale natuurgebied naar het ander: tussen Jasper National Park en Banff National Park.

Onderweg kom je allerlei indrukwekkende bezienswaardigheden tegen, zoals de Athabasca Falls, de Glacier Skywalk en Peyto Lake.

Belangrijker: de route van 232 kilometer is prima te doen met een camper. Dat komt mede door een gebrek aan haarspeldbochten. Een aanrader!

Camper huren Canada

2. Sea-To-Sky Highway

De Sea-To-Sky Highway verbindt Vancouver met Whistler, beiden in Brits-Columbia. Het leuke daaraan is dat de route begint op zeeniveau, maar eindigt in de bergen. Vandaar die naam, want de route heet eigenlijk gewoon Highway 99.

Erg tof om te rijden, mede door het indrukwekkende hoogteverschil. 

Camper huren Canada

3. Top of the World Highway | Camper huren in Canada

Yukon is een absolute belevenis. Het Canadese territorium in het uiterste noorden is enorm ruig en uitgestrekt en voelt daardoor een compleet andere wereld. Een wereld die je met een camper uitstekend kunt verkennen.

De meeste camperreizen starten in Whitehorse en loodsen je daarvandaan langs de mooiste natuurparken en indrukwekkendste plaatsjes. Kluane National Park, bijvoorbeeld. Of het voormalige goudzoekerswalhalla Dawson City.

Een van onze favorieten is de Top of the World Highway. Deze koppelt Yukon aan de Amerikaanse staat Alaska.

Onthoud wel dat deze route niet altijd open is: dat is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Kom naar de USA & Canada Reisbeurs en laat je verder inspireren door de aanwezige specialisten. Kaartjes met korting kopen kan hier.