fbpx

De 5 mooiste natuurgebieden in het Amerikaanse Westen

Naar Amerika om natuur te zien? Zorg er dan in ieder geval voor dat je déze prachtige bestemmingen niet overslaat.

🇺🇸 Tip van ons! Kom naar de USA & Canada Reisbeurs in Hotel Figi in Zeist en laat je inspireren door de aanwezige reisexperts. Koop je kaartjes alvast online en ontvang 20% korting.

Amerika natuur

1. Zion National Park

Wij zijn groot liefhebber van Zion National Park in de staat Utah. Dit omdat het park opvallend veelzijdig is.

Je kunt de indrukwekkende Zion Canyon bekijken, maar ook gaan voor een spannende wandeling naar het uitkijkpunt Angels Landing (alléén weggelegd voor ervaren hikers).

Je kunt ervoor kiezen om de boel per shuttle te verkennen, maar ook aan The Narrows beginnen: een geweldige hike die deels door het water gaat.

Een prachtig park dat je niet mag missen!

Amerika natuur

2. Antelope Canyon | Amerika-natuur

De Antelope Canyon is fenomenaal en minstens zo indrukwekkend als de Bryce en de Grand Canyon.

Niet dat die drie canyons met elkaar zijn te vergelijken… Antelope Canyon is namelijk de enige slot canyon van het trio: een soort ravijn waarin je alleen onder begeleiding van een ervaren Navajo-gids mag afdalen.

Je vindt de Antelope Canyon in de staat Arizona, niet ver van het plaatsje Page.

Amerika natuur

3. Yosemite National Park

Heb je het even gehad met roodoranje rotsen bekijken, wat we ons niet echt kunnen voorstellen? Ga dan naar Yosemite National Park in de staat Californië.

Yosemite National Park staat namelijk bekend om zijn enorme bomen (de welbekende sequoia’s), prachtige uitzichten en fraaie meren. Maak een roadtrip over de Tioga Road om het beste van het beste gewóón vanuit je auto of camper te bekijken.

Amerika natuur

4. Monument Valley | Amerika-natuur

Monument Valley ligt op de grens van Arizona en Utah en is een enorme vallei waar de Navajo wonen. 

Het meest karakteristieke deel wordt gevormd door de rotsen die je op de bovenstaande foto ziet. Deze rotsen heten buttes en doken door de jaren heen op in verschillende Hollywood-producties.

Ze zijn uitstekend te zien vanaf Highway 163, maar als je ze beter wil bestuderen, kun je aan de Wildcat Trail beginnen.

5. Death Valley National Park

Death Valley National Park is misschien wel de meest bijzondere bestemming uit dit lijstje. Dat komt vooral omdat temperaturen van 50 graden Celsius hier in de zomer heel normaal zijn…

Los van de hitte bestaat het natuurgebied uit allerlei bezienswaardigheden die ongeëvenaard zijn. De zoutvlakte Badwater, bijvoorbeeld. Of het geweldige uitkijkpunt Zabriskie Point.

Mis het niet wanneer je plannen hebt om naar het Amerikaanse Westen te gaan.

Je snapt – deze bestemmingen zijn slechts een greep uit het wijde aanbod interessante plekken in Amerika’s Westen. Meer weten? Kom naar de USA & Canada Reisbeurs in Hotel Figi in Zeist en laat je inspireren. We zien je graag op zaterdag 4 en zondag 5 november!

Check in de tussentijd de website van Visit USA voor meer inspiratie!