fbpx

Dit zijn de allermooiste bestemmingen in Jasper National Park

Canada Jasper National Park in de provincie Alberta hoort bij de prachtigste natuurparken van Noord-Amerika. Plannen om die kant op te gaan? Mis deze plekken dan zéker niet.

🇨🇦 Tip van ons! Kom jij ook naar de USA & Canada Reisbeurs op zaterdag 4 en zondag 5 november in Hotel Figi in Zeist? Laat je inspireren door de aanwezige reisexperts die je ongetwijfeld aan een droomreis door Canada kunnen helpen. Bestel je kaartjes hier!

Canada Jasper National Park

1. Maligne Lake

We hoeven het je waarschijnlijk niet uit te leggen dat Canada bekendstaat om haar fabuleuze meren…

Maligne Lake is misschien wel het allermooiste exemplaar. Dat komt vooral door de opvallende turquoise kleur. Ideaal voor een kano- of kajaksessie!

Canada Jasper National Park

2. Columbia Icefield Skywalk | Canada Jasper National Park

De Columbia Icefield Skywalk is een van Canada’s beste uitkijkpunten. Het is een U-vormig en glazen platform dat je de mogelijkheid geeft om boven de Sunwapta Valley te lopen.

Uiterst indrukwekkend, maar alléén weggelegd voor waaghalzen.

Canada Jasper National Park

3. Jasper SkyTram

Over indrukwekkende uitkijkpunten gesproken. Vanuit de Jasper SkyTram heb je een misschien wel nóg beter uitzicht over Jasper National Park. 

Deze gondola brengt je tenslotte naar de bovenste regionen van The Whisters: een berg van ruim twee kilometer hoog. Binnen slechts acht minuten tijd!

Canada Jasper National Park

4. Maligne Canyon | Canada Jasper National Park

De Maligne Canyon is een ravijn die deel uitmaakt van de Rocky Mountains. Hij is, bijvoorbeeld onder begeleiding van en gids, te verkennen – en dat is een absolute aanrader. 

Waarom? Nou – zo zie je de ongerepte natuur van Jasper National Park op een uiterst unieke manier.

5. Athabasca Falls

Zijn watervallen – om welke reden dan ook – meer je ding? Ga dan naar de Athabasca Falls: een van de mooiste exemplaren in het westen van Canada.

De Falls zijn overigens ook interessant in de winter, want dan kunnen ze – jawel – bevriezen. Erg tof.

Meer weten over Canada? Bezoek de USA & Canada Reisbeurs en ga in gesprek met alle aanwezige experts. Koop je kaartjes nu online!