Cabot Trail roadtrip

Cabot Trail, de ultieme Canadese roadtrip

jul 10, 2017 | Canada

De Cabot Trail op Cape Breton Island in Canada is een van de populairste roadtrips van Canada. Gelegen in het uiterste oosten van Canada in de provincie Nova Scotia, kronkelt de Cabot Trail zich langs de kliffen van het eiland.

De adembenemende uitzichten over de Atlantische Oceaan en het vulkanische landschap van het binnenland maken deze route tot een populaire bucketlist ervaring.

Highlights Cabot Trail

Steile kliffen, de diepblauwe oceaan en walvissen die je vanaf de kliffen in zee ziet zwemmen. Er kan geen twijfel over bestaan: dit is een roadtrip die je eens in je leven moet hebben gedaan.

Uisge Ban Waterfall Hike

Vlakbij Baddeck ligt een prachtig wandelpad naar een mooie waterval. De eenvoudig af te leggen route is ongeveer drie kilometer lang en komt door met mos bedekte bossen langs een stromend beekje.

Ingonish Beach

Ingonish Beach is anders dan de meeste stranden. Wanneer je er bij vloed aankomt, heb je het gevoel voor de gek te zijn gehouden, wanneer er een hele vlakte aan ronde en ovale keien ligt. Bij eb verschijnt er echter een schitterend zandstrand, waar ook de lokale bevolking dankbaar gebruik van maakt tijdens de warme zomerdagen.

Zodiac Tour Ingonish

Wanneer je de Cabot Trail vervolgt richting het noorden, kun je bij het plaatsje Ingonish rechtsaf slaan Warf Road op. Deze weg leidt naar een klein vakantiepark, waar ook een whale watching tour operator is gevestigd. Vanaf hier kun je met een Zodiac de zee op om walvissen te gaan sporten, die veelvuldig voorkomen in de wateren rond het eiland.

White Point

White Point ligt een stukje van de Cabot Trail af, maar is een bijna magische plek op Cape Breton Island. White Point ligt net buiten het Cape Breton Highlands National Park. Hier kun je prachtig wandelen over de diverse trails langs de steile kliffen met adembenemende panoramisch uitzichten. Op dit punt is er ook een begraafplaats met het graf van de onbekende zeeman, een hulde aan de onbekende visser die op zee omkwam.

Pleasant Bay

Pleasant Bay is een gezellig vissersdorpje aan de westzijde van het eiland en is een bedrijvig centrum van visserij. Haal bij de Pumpkin Patch een lekkere kop koffie en zelfgemaakte toffees en ga lekker op een bankje zitten om te genieten van de omgeving.

Skyline Trail

Op slechts een paar kilometer onder Pleasant Bay ligt de parkeerplaats bij de legendarische Skyline Trail. Deze wandelroute is veruit de meest iconische van heel Oost-Canada. Wanneer je geluk hebt zie je vanaf de kliffen walvissen zwemmen in de zee verder onder je. Hier voel je je werkelijk ‘on top of the world’.

Maak deze wandeling voor de ultieme beleving tegen zonsondergang.

De Cabot Trail slingert zich over een afstand van 298 kilometer langs de grillige kliffen en door het binnenland van Cape Breton Island. Deze route heeft talloze panoramische lookouts en is een mooie roadtrip met de camper of huurauto.