fbpx

Capilano Suspension Bridge, Vancouver

okt 12, 2018 | Canada

De Capilano Suspension Bridge is een populaire attractie in de regio Vancouver en wanneer je in de regio verblijft dan is een bezoek ook absoluut aan te raden. Hoewel de enorme hangbrug over de Capilano River een moderne attractie lijkt, gaat de geschiedenis van de brug helemaal terug naar het jaar 1889.

Het was de civiel ingenieur George Grant Mackay die aan de wieg van de hangbrug stond die de Capilano River overspande. Nadat hij een aantal paarden met een aantal touwen de rivier over had laten wemmen, bouwde hij een provisorische hangbrug. Deze brug was vooral een vriendendienst voor mensen die op geen andere nabijgelegen plek de rivier konden oversteken.

Dat de brug op deze locatie een aantal maal opnieuw gebouwd zou worden en meer dan 120 jaar later een attractie van wereldklasse zou zijn, was toen slechts een droom.

Geschiedenis van de Capilano Suspension Bridge

De oorspronkelijke Capilano Suspension Bridge was gemaakt van cederhout en henneptouw. Toen de brug eenmaal op zijn plek lag en klaar was, werd er vooral door zijn vrienden dankbaar gebruik van gemaakt.

De steeds zwakker wordende versie uit 1889 werd in 1903 vervangen door een meer solide constructie met staalkabels. In 1910 werd het naast de brug liggende pand verkocht. De nieuwe eigenaar verbeterde de brug weer en steeds meer mensen uit ook andere streken bezochten het toch wel bijzondere bouwwerk. Zo groeide de Capilano Suspension Bridge in de loop der jaren uit tot een geliefde toeristische attractie.

In 1956 werd de hangbrug van 137 meter die 70 meter boven de rivier hangt in zijn geheel vervangen om de enorme massa bezoekers die jaarlijks over de hangbrug lopen, te kunnen dragen. In de loop er tijd zijn er nog diverse toeristische attracties rondom de hangbrug aangelegd, waardoor een bezoek aan de brug al snel een dagvullend uitje werd.

Andere attracties

Aan de westkant van de brug ligt de Treetop Adventures Canopy Walk, die bestaat uit een achttal houten bruggen die zijn opgehangen tussen een aantal enorme Douglas sparren van meer dan 30 meter hoog. Deze wandeldecks zijn niet aan de bomen bevestigd met spijkers of bouten, want dat zou de bomen beschadigen. Men heeft speciaal ontworpen metalen kragen gebruikt om de bomen te sparen en toch een schitterende bezoekerservaring te garanderen.

In 2011 opende de Cliffwalk aan de oostkant van de kloof, een attractie die menigeen hoogtevrees zal opleveren. De Cliffwalk is een loopbrug die direct aan de rotsen van de klif is bevestigd en bestaat uit een aantal veilige en smalle loopbruggen die door de bomen en over de rivier lopen. Het biedt een prachtig uitzicht op de Suspension Bridge zelf, evenals op de rivier beneden en het omliggende bos.