fbpx

ESTA aanvragen voor je reis naar Amerika

sep 29, 2018 | USA

Wanneer je op vakantie gaat naar Amerika, dan moet je een ESTA-formulier aanvragen bij de Amerikaanse ambassade. Het formulier is een inreisvisum dat elke reiziger naar de USA moet aanvragen.

Het ESTA-formulier is twee jaar geldig, dus als je binnen twee jaar weer naar de States reist, kun je nog gebruik maken van hetzelfde formulier. Daarna zal je opnieuw een aanvraag moeten doen. Ook wanneer je tussentijds een nieuw paspoort hebt gekregen, is het oude formulier niet langer geldig, aangezien dit is gekoppeld aan je paspoortnummer.

Wanneer je langer dan 90 dagen in de USA verblijft, moet je er rekening mee houden dat je in plaats van een ESTA-formulier een visum bij de ambassade moet aanvragen.

ESTA-formulier aanvragen

Wanneer je op reis gaat naar Amerika moet je altijd zelf zorgen dat je reisdocumenten in orde zijn. Natuurlijk zorg je dat je paspoort niet is verlopen en dat je een ESTA hebt.

Je kunt de aanvraag doen via de ambassade, maar wees echter alert want er zijn veel malafide websites die er precies zo uitzien als de officiële website van de overheid. Er zijn Nederlandstalige websites waar je het ESTA-formulier kunt aanvragen en waar je met iDeal kunt betalen. Ze zijn iets duurder, maar zo weet je wel zeker dat je ESTA-aanvraag in orde is. 

Vraag direct je ESTA Amerika aan bij eVISA Application Services.

Overstappen in Amerika

Wanneer je naar Canada reist en in de VS overstapt, moet je zowel een eTA-formulier voor Canada aanvragen als een ESTA voor de Verenigde Staten. Bovendien strekt het de aanbeveling om niet tot het laatste moment voor je vlucht te wachten met je aanvraag. Uiterlijk 72 uur voor vertrek van je vlucht moet je de aanvraag hebben gedaan.

Heb je nog een ESTA van een eerdere reis die nog steeds geldig is? Vergeet dan niet om gegevens zoals je vluchtnummer aan te passen, want voor elke reis moet je je ESTA actualiseren.

Wees zorgvuldig

Wees bij je ESTA-aanvraag zorgvuldig bij het invoeren van je gegevens, want een tikfoutje kan voor problemen zorgen bij het boarden. Een veel gemaakte fout is de verwarring tussen een 0 en een O in het paspoortnummer.