Glacier National Park

Glacier National Park

jul 31, 2017 | USA

Glacier National Park in de Amerikaanse staat Montana is een mooi park met ongerepte natuur, gletsjers, wildlife en veel meren en watervallen. Een bezoek aan het park staat dan ook bij veel mensen hoog op het verlanglijstje.

De ligging van de bergketens in het park laat zien dat er tijdens de ijstijd een enorme gletsjervorming heeft plaatsgevonden in het gebied die van invloed is geweest op het landschap. Tegenwoordig is er nog een 25-tal actieve gletsjers in het park.

Wildlife in Glacier National Park

Vrijwel alle oorspronkelijke dieren, zoals bizons en kariboes, bewonen nog altijd het park. Hierdoor is er sprake van een vrijwel intact ecosysteem.

In het park komen naar schatting zo’n 300 grizzlyberen voor, maar ook lynxen, bighorn sheep, bobcats, zwarte beren, elanden, herten en kleinere zoogdieren. Ook komen er maar liefst 260 soorten vogels in het park voor.

Highlights Glacier National Park

Going-to-the-Sun Road: De Going-to-the-Sun Road is een schilderachtige route die loopt van het plaatsje St. Mary, aan de oostgrens van het park, over een afstand van zo’n 80 kilometer naar West-Glacier, grofweg aan de andere zijde van het park.

Logan Pass: De Logan Pass is met zijn hoge ligging het grootste deel van het jaar door sneeuw afgesloten. Toch is het de meest gereden route door het park vanwege de mooie uitzichten. Ga hier echter ’s morgens vroeg of ’s avonds pas naartoe, want overdag is het hier beredruk.

Lake McDonald: Het meer is het grootste van Glacier National Park en rondom het meer liggen talloze hoge bergtoppen die prachtig weerspiegelen in het kraakheldere water.

St. Mary Lake: Het meer ligt aan de oostzijde van het park en ligt in een diepe, gletsjervormige vallei. St. Mary’s prachtige turquoise kleur is te danken aan het gletsjergruis in het water dat reflecteert in de zon.

Sunrift Gorge: De Sunrift Gorge ligt vlak langs de Going-to-the-Sun Road. Deze smalle canyon is in de loop van duizenden jaren uit het rotsgesteente uitgesleten door het smeltwater van de Baring Creek. Je kunt hier ook nog de nabij gelegen Baring Falls bezoeken.

Weeping Wall: De Weeping Wall is een waterval in het nationale park  die is ontstaan toen wegwerkers bij de aanleg van de Going-to-the-Sun Road zich een weg moesten banen door een aantal waterbronnen. Hierdoor werden deze een aantal malen omgelegd en hierdoor ontstond een 9 meter kunstmatige klif, waarlangs het water naar beneden stroomt.

Red Bus Tours: De beroemde rode bussen zijn een ideale manier om Glacier National Park te verkennen. De tours vinden plaats in de mooie rode bussen uit de jaren ’30 van de vorige eeuw. De in totaal 33 bussen vertrekken dagelijks vanuit zowel de west- als vanuit de oostzijde van het park.