fbpx

Havasu Falls, Grand Canyon: waterval van paradijselijke schoonheid

okt 29, 2018 | USA

Verborgen in de enorme Grand Canyon van Arizona ligt een adembenemende oase die bekend staat om zijn turquoise water en bruisende watervallen. Havasu Falls ligt in het Havasupai Indian Reservation en is een absolute bucketlist-bestemming voor reizigers die de Grand Canyon bezoeken.

Het is niet alleen deze prachtige waterval met zijn turkooise water die deze omgeving bijzonder maakt. De leden van de Havasupai-stam  ontlenen hun energie uit de grond en ze beschouwen het omliggende gebied en zijn watervallen als heilig. Zij gebruiken de energie om jong en krachtig te blijven.

Gelukkig hebben de Havasupai ervoor gekozen om deze energie met de bezoekers te delen. Met verschillende watervallen om uit te kiezen, is het paradijs maar een paar kilometer wandelen.

Ontdek de prachtige Havasu Falls

In een woestijnachtig landschap als van de Grand Canyon zijn deze blauwe tinten echt een wonder. Het feit dat de Havasupai-stam al millennia in deze regio leeft, is nog verbazingwekkender. In feite betekent de naam Havasupai letterlijk “mensen van het blauwgroene water.”

Havasu Falls is slechts één van de vijf watervallen langs de Colorado rivier die hun levendige kleur ontlenen aan de ondergrondse kalksteengrotten die het water met mineralen hebben verzadigd. Die fascinerende kleur heeft zich echter niet van de ene op de andere dag gevormd. Het heeft 30.000 jaar geduurd voordat deze mooie blauwtinten verschenen.

Het Havasupai Reservaat is de thuisbasis van de zuidwestelijke oranje, rotsachtige plateaus en vele highlights i dit deel van de Canyon, zoals The Great Thumb, Long Mesa en Tenderfoot Mesas. Het aantrekkelijke landschap op zich is al geweldig om de wandeling ernaartoe te maken. Maar vergis je niet, het is geen traject voor de beginnende wandelaar. Het is een wandelroute van 16 kilometer om de vijf watervallen van Havasupai Falls te bereiken. En vervolgens moet je dezelfde route weer terug lopen om de Hilltop Parking te bereiken.

Havasu Falls is de derde van de vijf spectaculaire watervallen die je langs het pad vindt en het dichtst bij de campground.

Hoe maak je de wandeltocht naar Havasu Falls?

Dagtochten zijn geen optie voor deze wandelroute. In plaats daarvan moeten bezoekers met een vergunning voor een overnachting een backpacking avontuur plannen en op de nabijgelegen camping verblijven. Zodra je de route van 10 mijl hebt doorstaan in de verzengende hitte van Arizona, kun je wel heerlijk afkoelen en een duik nemen in het kristalblauwe water van deze paradijselijke watervallen. Let op, want deze regio wordt beschouwd als heilig en er wordt dan ook verwacht dat er met respect meer wordt omgegaan. Van de kliffen afspringen, rommel maken en kampvuren zijn dan ook niet toegestaan. Bekijk een video van Havasu Falls.