fbpx
Yellowstone National Park

Highlights van Yellowstone National Park

sep 25, 2017 | USA

Yellowstone National Park is populaire bestemming, vooral voor natuurliefhebbers. De actieve geisers, de voortdurende seismische activiteit,  het mooie landschap en wildlife oefenen een grote aantrekkingskracht uit op bezokers van over de hele wereld. Wij zetten de 6 mooiste highlights van Yellowstone National Park voor je op een rijtje.

6 Highlights van Yellowstone National Park

1.Old Faithful Geyser/Upper Basin

De Old Faithful Geyser is de bekendste geiser in het Upper Basin van Yellowstone National Park. De Old Faithful is de meest actieve geiser van het park en je kan er bijna de klok op gelijk zetten wanneer de geiser zijn stoom de lucht in blaast. De naam is dan ook ontleend aan de voorspelbaarheid waarmee de geiser spuit.

2.Grand Canyon of the Yellowstone

De Grand Canyon of the Yellowstone is dan wel aanzienlijk kleiner dan de Grand Canyon in Nevada, maar is toch wel zeker net zo mooi.

Het is de eerste grote canyon waardoor de Yellowstone River stroomt vanaf Yellowstone Falls. De canyon is ongeveer 39 kilometer lang, tussen de 240 en 370 meter diep en varieert in breedte van 250 tot 750 meter.

3.Hayden Valley

De Hayden Valley is een mooie vallei, centraal gelegen in Yellowstone Park tussen Yellowstone Falls and Yellowstone Lake. Deze vallei de beste plek om wildlife te gaan spotten.

De vallei wordt gekarakteriseerd door een diepgroene kleur van de grassen, zacht glooiende hellingen en de Yellowstone River die door de bodem van de vallei kronkelt.

4.Mammoth Hot Springs

De Mammoth Hot Springs is een verzameling van natuurlijke warmwaterbronnen die samen een prachtig kleurend kleurenpalet vormt van waterterrassen.

5.Yellowstone Lake

Yellowstone Lake is het grootste hooggelegen meer in de ‘Lower 48’ en heeft een oppervlakte van 350 vierkante kilometer. Daarnaast ligt het meer tevens op een hoogte van 2100 meter. Vanaf de oever van het meer zie je in de omgeving met sneeuw bedekte bergen en op winderige dagen hebben de golven op het meer witte schuimkoppen.

6.Lower Geyser Basin

Het Lower Geyser Basin is een groot gebied dat verspreid over dit deel van het park een groot aantal geisers en warmwaterbronnen heeft. Ook zijn er natuurlijk verwarmde modderbaden te vinden die bezoekers van over de hele wereld trekken.

Deze zogenaamde mudpots zijn zeer rijk aan mineralen en verspreiden een geur van rotte eieren doordat ze rijk zijn aan waterstofsulfide.