nationale parken van Colorado en Utah

De prachtige nationale parken van Colorado en Utah

jul 17, 2017 | USA

De torenhoge bergen van de Rocky Mountains in Colorado en de bijzondere rotsformaties in Utah vormen het prachtige decor voor de national parken in deze twee staten. Ontdek de ruige schoonheid van de bergen in een van de nationale parken van Colorado en Utah.

De nationale parken van Colorado en Utah

Rocky Mountain National Park, Boulder, Colorado

Het Rocky Mountain National Park strekt zich uit over een oppervlakte van 669 vierkante kilometer en binnen het park vind je 60 bergen met een hoogte van meer dan vier kilometer, 359 wandelpaden met een lengte van 571 kilometer lengte en 150 meren. Ook komen er bighorn sheep, elanden en veel herten in het park voor. Een rit langs de kronkelende bergwegen geeft prachtige uitzichten op de uitgestrekte bossen en valleien.

Zion National Park, Springdale, Utah

Gekenmerkt door de prachtige rode canyons en kliffen, trekt Zion National Park bezoekers die de prachtige Zion Canyon willen zien, een kloof van 23 kilometer lang die is uitgesleten door de North Fork van de Virgin River. Het roodachtige en bruine Navajo zandsteen dat de kloof omzoomt steekt meer dan 700 meter de hoogte in. Binnen het 358 vierkante kilometer grote park vind je natuurlijke bruggen, monolieten, tafelbergen en canyons in overvloed.

Bryce Canyon National Park, Utah

Vlak bij Zion National Park ligt Bryce Canyon National Park met zijn spectaculaire kleuren. De gelijknamige canyon in het park, is in wezen niet echt een kloof, maar een natuurlijk amfitheater dat is gevormd door wind-, water- en ijserosie. De prachtige rode, oranje en witte kleuren van de hoodoos en de spiraalvormige rotsformaties zijn werkelijk heel bijzonder om met eigen ogen te zien. Ga voor de mooiste ervaring hiernaartoe tijdens de zonsopkomst of zonsondergang.

Arches National Park, Moab, Utah

Net buiten het dorpje Moab in Utah, vind je meer dan 2.000 natuurlijke zandstenen bogen in het Arches National Park. De meest bekende hiervan zijn de Delicate Arch, de Balanced Rock en de Landscape Arch. De rotsen krijgen ook wel de naam ‘Windows’, aangezien je er als bij een raam doorheen kunt kijken.

In het park kan je prachtige wandelingen maken tussen de bijzondere rotsformaties door. De Windows-looproute biedt een uitzicht van dichtbij op de Noord- en Zuid-Windows en de Turret Arch. Een andere korte route brengt je naar Double Arch of naar de Balanced Rock. De Delicate Arch Trail van Wolfe Ranch geeft je een onbetaalbaar uitzicht op de wereldberoemde rotsformatie.

Wandel ook zeker tussen de hoge zandsteenvinnen die de Devils Garden door.

Garden of the Gods, Colorado Springs, Colorado

De Garden of the Gods behoort niet voor niets tot de mooiste nationale parken van Colorado en Utah. Dit gebied biedt prachtig gekleurde bloemenweiden tegen een achtergrond van witte met sneeuw bedekte bergtoppen van meer dan vier kilometer hoog.  Hier vind je ook unieke rode rotsformaties die zich in de loop der miljoenen jaren hebben gevormd.

Sommige van de rotsen zijn door de bodem omhoog gekomen en staan als ‘vinnen’ omhoog. De namen van de rotsen spreken tot de verbeelding: Fountain Formation, Tower of Babel en the Kissing Camels.

White River National Forest, Glenwood Springs, Colorado

In het hart van de Rocky Mountains ligt het enorme White River National Forest met zijn wereldberoemde skigebieden. Wanneer je namelijk door het park rijdt, begrijp je waarom ook wel wordt gezegd dat dit “de geboorteplaats is van de wildernis.”

Het gebied is de thuisbasis van tien bergpieken van 3 kilometer en hoger, 3.800 kilometer aan wanderoutes en 12 skigebieden, waaronder Snowmass op slechts 14 kilometer van Aspen.