fbpx

Aanrader: met de trein door Canada!

Alleen per spoor kom je op plekken die op geen enkele andere manier bereikbaar zijn. Ook met de trein door Canada? We hebben een aantal interessante opties voor je op een rijtje gezet.

🇨🇦 Tip van ons! Kom naar de USA & Canada Reisbeurs op zaterdag 4 en zondag 5 september in Hotel Figi, Zeist. Je kunt hier presentaties bijwonen, in gesprek gaan met allerlei experts op het gebied van reizen naar Canada en nog véél meer. Koop hier je kaartjes met korting!

Trein Canada

1. The Canadian | Trein Canada

We beginnen met de bekendste, maar misschien ook wel beste optie van allemaal. The Canadian is het vlaggenschip van de Canadese spoorwegbeheerder VIA Rail en het is niet moeilijk te zien waarom…

Deze trein brengt je vanuit Vancouver all the way naar Toronto. Of andersom, natuurlijk. En je mag je reisschema helemaal zelf bepalen. Wil je onderweg uitstappen, bijvoorbeeld in Jasper of Saskatoon? Geen probleem. 

De trein heeft daarnaast onder meer slaapcoupes en douches aan boord. Aan comfort dus geen gebrek. 

De reis duurt, wanneer je hem in één keer aflegt, vier dagen en vier nachten.

Trein Canada

2. The Ocean

The Ocean is een andere, interessante route voor iedereen met plannen om naar Canada te gaan. Deze rijdt heen en weer tussen Montréal en Halifax.

Ondertussen zie je een hele andere kant van Canada: die van vuurtorens, vissersdorpjes en vergezichten over de Atlantische Oceaan. 

Een garantie voor een unieke reis door de provincies Québec, New Brunswick en Nova Scotia!

Trein Canada

3. Winnipeg – Churchill | Trein Canada

Deze route verschilt helemáál van wat je gewend bent. Churchill ligt tenslotte in het noorden van het land en staat bekend als Polar Bear Capital of the World. Het is daarnaast mogelijk om hiervandaan het Noorderlicht te zien.

Dat doe je overigens in alle rust, want de trein is de enige manier om per land naar Churchill te reizen (de andere optie is over het water).

Een reis die je niet snel meer vergeet, dachten we zo.

Zien we je ook op de USA & Canada Reisbeurs op zaterdag 4 en zondag 5 mei in Hotel Figi, Zeist? Koop je kaartjes alvast online, zodat je zeker bent van minstens 20% korting.