fbpx

5 verrassende bestemmingen in Texas

The Lone Star State is een staat die hoog prijkt op de bucketlist van veel Amerika-reizigers. Ook plannen voor een vakantie in Texas? Zorg dan dat je déze interessante bestemmingen niet overslaat.

🇺🇸 Tip van ons! Bezoek de USA & Canada Reisbeurs van 2023 om meer te weten te komen over Texas. De experts van Travel Texas zijn aanwezig en kunnen je van alles vertellen over hun favoriete staat. Kaartjes kopen met korting kan hier!

Vakantie Texas

1. San Antonio

San Antonio is een van de grootste steden van de VS. Er wonen bijna 1.500.000 mensen en daarmee bezet de stad een zevende plek in de top tien meest bevolkte Amerikaanse steden.

Veel interessanter voor jou als reiziger is dat het ook een verrassend leuke stad is om te bezoeken.

Dat komt met name door het sublieme Mexicaanse sfeertje dat in vrijwel heel San Antonio zichtbaar is. Loop bijvoorbeeld langs de Riverwalk, die als een slang door het centrum van de stad kronkelt en alle bezienswaardigheden met elkaar verbindt. De kans is groot dat je daarbij vroeg of laat een Tex Mex-restaurant tegenkomt.

Of bezoek The Alamo: het wereldberoemde missiegebouw waar tijdens de Texaanse Onafhankelijkheidsoorlog de Slag om de Alamo plaatsvond.

Bezoek het winkelcentrum La Vilita Historic Village om een idee te krijgen van hoe San Antonio er in een ver verleden uitzag.

2. Big Bend National Park | Vakantie in Texas

Nationale parken hebben ze in Texas natuurlijk ook. Wij vinden Big Bend National Park de mooiste variant. Minder bekend dan pak ‘m beet de Grand Canyon en de Bryce Canyon, maar oh zo indrukwekkend…

Dat komt met name door de diversiteit die het park tentoonstelt. Je vindt hier de vulkanische Chisos Mountains, maar ook de prachtige Santa Elena Canyon. Wandelmogelijkheden als de Lost Mine Trail, maar ook fenomenale uitkijkpunten als de Juniper Canyon Overlook.

Rij de Ross Maxwell Scenic Drive en je ziet automatisch alle highlights van dit toffe park

. Vakantie Texas

3. Austin

Zeg Amerikaanse muzieksteden en je denkt waarschijnlijk als eerste aan New Orleans, Nashville en Memphis.

Austin kan er echter ook wat van. Omdat hier vrijwel alle genres aan bod komen, heeft de stad zichzelf de officiële bijnaam Live Musical Capitol of the World aan gemeten. 

Die is méér dan terecht, want op plekken als 6th Street staat vrijwel iedere avond in iedere bar een band op de bühne.

’t Is overigens niet allemaal muziek wat hier de kroon spant. Austin heeft ook het gróótste staatsgebouw van Amerika (Everything is tenslotte Bigger in Texas…) én een nogal opvallende bezienswaardigheid in de vorm van maar liefst anderhalf miljoen (!) vleermuizen. Ze leven onder de Congres Avenue Bridge.

4. Luckenbach | Vakantie in Texas

Van grote steden naar kleine dorpjes. Hele kleine dorpjes. Luckenbach heeft namelijk een inwonersaantal van – hou je vast – drie.

Dat maakt Luckenbach niet minder interessant. In tegendeel: de restanten van wat ooit een postkantoor, een general store én een saloon waren, staan hier fier overeind en geven je een uitstekend beeld van hoe Texas er in een ver verleden bij stond. 

Een leuke trip terug in de tijd!

Vakantie Texas

5. Amarillo

Amarillo ligt in het noorden van The Lone Star State en heeft iets wat alle hierboven genoemde bestemmingen niet hebben: een stukje Route 66.

Inderdaad: rij de handelsweg van weleer van Chicago naar Los Angeles – of andersom – en je komt Amarillo vanzelf tegen. 

Stop dan zéker bij de Cadillac Ranch, een iconisch kunstwerk bestaande uit tien in de grond gestampte Cadillacs, en dineer bij The Big Texan. In deze enorme gele schuur zijn de steaks van ruim twee kilo gratis, mits je ze binnen een uur op krijgt.

USA & Canada Reisbeurs 2023

Meer weten over Texas? Kom op zaterdag 4 en zondag 5 november 2023 naar de USA & Canada Reisbeurs in Hotel Figi in Zeist. Het verkeersbureau Travel Texas is hier aanwezig en kan je van alles vertellen over The Lone Star State.  Bestel je kaartjes nu online en ontvang 20% korting.