fbpx

Reistips voor je citytrip naar Miami

sep 20, 2021 | USA

Steeds meer mensen hebben de mooie steden van Europa wel zo’n beetje gezien. Toch kijken veel mensen je vreemd aan als je op stedentrip naar Noord-Amerika gaat. Toch is een citytrip naar Miami helemaal zo gek nog niet!

Het zonnige Florida is namelijk een droombestemming en Miami staat bekend om de trendy stranden en bijzonder veel prachtige hotels. Je kunt er heerlijk shoppen in de buurt van Lincoln Road en wil je alleen maar naar het strand? Dan bieden de kilometers witte stranden werkelijk een overvloed aan genot.

Citytrip Miami in zonnig Florida

Florida is natuurlijk ook de vakantiebestemming van veel Amerikanen zelf en hierdoor zijn er overal ruimschoots voldoende faciliteiten voor toeristen. Niet alleen kun je heerlijk genieten van een zonnige en ontspannen vakantie op een tropische bestemming, er zijn ook bijzonder veel mogelijkheden om leuke uitstapjes te maken.

Uitstapjes in Miami

Miami heeft vele highlights en leuke bezienswaardigheden. Wat denk je bijvoorbeeld van het Little Havana? Hoewel het vroeger een deel van Miami was waar vooral Cubaanse immigranten woonden, is het tegenwoordig een smeltkroes van vele Midden- en Zuid-Amerikaanse culturen. Hier moet je zijn voor goede koffie, een potje schaak op straat en heerlijke Latin cultuur.

De Everglades is een natuurreservaat dat net ten oosten van Miami ligt en daarmee een uitstekende dagtrip is om de prachtige natuur te zien. Hier vind je alligators, moerasboten en misschien wel de prachtige zonsondergangen van heel de VS.

Miami Beach is natuurlijk een plek die je niet mag overslaan. Dit is het decor van vele Hollywoodfilms en het nachtleven op het deel South Beach is zeker leuk om te zien. Hier draait het om zien en te worden gezien. Wilde clubs, prachtige stranden en lange boulevards zorgen dat je hier zeker een kijkje moet nemen.

Het Art Deco District is voor de architectuurliefhebbers. De terracotta dakpannen, ronde bogen en vooral de pastelkleuren geven je citytrip naar Miami een extra dimensie en zeker als je het Art Deco Welcome Center even bezoekt, krijgt alles nog veel meer betekenis. Ocean Drive is veruit de bekendste straat van Miami en veel toeristen komen hier naartoe om een foto te maken van deze unieke straat. Dat komt door het fantastische South Beach, maar ook vanwege de prachtige art deco gebouwen en de speciale hotels.

De Freedom Tower ligt vlakbij het centrum van Miami en is een grote geelkleurige toren. Bij deze toren moesten de Cubaanse immigranten zich vroeger melden. Voor veel Cubanen is dit een symbool, aangezien ze vanaf dat punt hun vrijheid konden starten.

Miami is een heerlijke stad om te bezoeken, of je nu actief wilt zijn of gewoon lekker langs de boulevards wilt flaneren, een citytrip naar Miami is altijd de moeite waard.